Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Mesna rolada u tijestu
Pikantni gulaš
Pureći hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća krilca s roštilja
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna Wellington pečenka
Slasni BBQ burgeri
Janjetina na padelu
Macho hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Varivo od kelja i teletine
Piletina u egzotičnom umaku
Ribarska popara
Hrenovke u panceti
Patka s mlincima
Povrtni lonac
Slatki lungić
Ciganski odrezak
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rebarca s grilla
Tuna burger
Vratina s roštilja
Sarma sa suhim mesom
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci s umakom od kupina
Tortilje pikant
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kotlovina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Meso u woku na indonezijski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Punjena pečenka u vinu
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u paketiću
Quiche od bundeve, sira i luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u pivu
Fino začinjena piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Govedina s lukom
Fino varivo v loncu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Obojeni hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Biftek rolice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Neobične punjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Vegetarijanski čips
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatko twist pile
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesne okruglice u umaku
Juha od gljiva
Špageti s tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke