Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Piletina u aromatičnom omotaču
Ribarska popara
Odresci u paketiću
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pureća rolada s mlincima
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice u umaku
Piletina u pivu
Piletina s nadjevom od ajvara
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanski čips
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mesna rolada u tijestu
Govedina s lukom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Juha od gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena pečenka u vinu
Fino začinjena piletina
Pureći hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci s umakom od kupina
Sočna rebarca
Skandinavske rolice s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski gulaš
Sarma sa suhim mesom
Tuna burger
Pikantni gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Neobične punjene paprike
Meso u woku na indonezijski način
Lazanje u tavi
Slatko twist pile
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Varivo od kelja i teletine
Pašticada s njokima
Vratina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Biftek rolice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa iz pećnice
Kotlovina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje pikant
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Patka s mlincima
Špageti s tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Pizza sirni jastučići
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Puretina s jabukom iz pećnice
Ciganski odrezak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna Wellington pečenka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Ramstek s povrćem
Hrenovke u panceti
Slasni burger sa slaninom i sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke