Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Hrenovke u panceti
Macho hamburger
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sarma sa suhim mesom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci u umaku s češnjakom
Polpete od oslića
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tuna burger
Odresci u paketiću
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Ramstek s povrćem
Biftek rolice
Piletina u egzotičnom umaku
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s tikvicama
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Vratina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vegetarijanski čips
Krumpiri u kaputiću od pancete
Tortilje pikant
Puretina s jabukom iz pećnice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Španjolski migas s bundevom
Pizza sirni jastučići
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureća rolada s mlincima
Quiche od bundeve, sira i luka
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Slatki lungić
Odresci s umakom od kupina
Povrtni lonac
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Glazirana patka s umakom od jabuka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileća prsa punjena čvarcima
Slasni BBQ burgeri
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina u aromatičnom omotaču
Patka s mlincima
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fino začinjena piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski medaljoni s kestenima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fino varivo v loncu
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u pivu
Mesne okruglice u umaku
Kotlovina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa s crnim tartufom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Miješani grill
Pikantni gulaš
Varivo od kelja i teletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ciganski odrezak
Punjena pečenka u vinu
Punjeni kelj s plodovima mora
Medeni teleći kotleti
Neobične punjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s povrćem
Pašticada s njokima
Slatko twist pile
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Gorički povrtni lonac
Pileća krilca s roštilja
Janjetina s bižima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke