Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Pureća rolada s mlincima
Svinjski kotleti s povrćem
Varivo od kelja i teletine
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ciganski odrezak
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesna rolada u tijestu
Medeni teleći kotleti
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina s roštilja
Kotlovina
Biftek rolice
Fino varivo v loncu
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Patka s mlincima
Punjeni kelj s plodovima mora
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Španjolski migas s bundevom
Tortilje pikant
Puretina s jabukom iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rebarca s grilla
Špageti s tikvicama
Sočna Wellington pečenka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramsteak u seksi umaku
Slasni BBQ burgeri
Skandinavske rolice s cimetom
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u paketiću
Fino začinjena piletina
Svinjski medaljoni s kestenima
Pureći hamburger
Slatko twist pile
Pikantni gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Teletina s pirjanim povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sočna rebarca
Pašticada s njokima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća prsa s crnim tartufom
Vegetarijanski čips
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Macho hamburger
Slatki lungić
Polpete od oslića
Govedina s lukom
Pileća krilca s roštilja
Neobične punjene paprike
Ramstek s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Piletina u pivu
Mesne okruglice u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena pečenka u vinu
Piletina u egzotičnom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Gorički povrtni lonac
Sarma sa suhim mesom
Povrtni lonac
Pileća prsa iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Meso u woku na indonezijski način
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina s bižima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke