Meni Search

Gladan kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Biftek rolice
Pašticada s njokima
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pureći hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Medeni teleći kotleti
Umak od limete (Molho de limao)
Velika Britanija - Pastirska pita
Ciganski odrezak
Španjolski migas s bundevom
Tortilje pikant
Pikantni gulaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od kelja i teletine
Rebarca s grilla
Tuna burger
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Piletina u egzotičnom umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Mesne okruglice u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureća rolada s mlincima
Macho hamburger
Mesna rolada u tijestu
Sarma sa suhim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u paketiću
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pileća prsa iz pećnice
Patka s mlincima
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski medaljoni s kestenima
Pileća prsa s crnim tartufom
Sočna rebarca
Meso u woku na indonezijski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrenovke u panceti
Kuhana govedina s umakom od hrena
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski kotleti s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Gorički povrtni lonac
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Puretina s jabukom iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Polpete od oslića
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina s bižima
Slatko twist pile
Kotlovina
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća krilca s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjeni kelj s plodovima mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Neobične punjene paprike
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina s roštilja
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fino začinjena piletina
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Miješani grill
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna Wellington pečenka
Punjena pečenka u vinu
Špageti s tikvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Fino varivo v loncu
Slatki lungić
Govedina s lukom
Slasni BBQ burgeri
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanski čips
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke