Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pureći hamburger
Špageti s tikvicama
Pikantni gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Biftek rolice
Mladi krumpir s ajvarom
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci s umakom od kupina
Odresci u paketiću
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna Wellington pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Slasni BBQ burgeri
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Slatko twist pile
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u egzotičnom umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
Kotlovina
Govedina s lukom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Varivo od kelja i teletine
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesna rolada u tijestu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Punjena pečenka u vinu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mesne okruglice u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Medeni teleći kotleti
Meso u woku na indonezijski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski gulaš
Vegetarijanski čips
Juha od gljiva
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Neobične punjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatki lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sarma sa suhim mesom
Piletina u pivu
Fino začinjena piletina
Hrenovke u panceti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Sočna rebarca
Ciganski odrezak
Pašticada s njokima
Pileća prsa iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s pirjanim povrćem
Tortilje pikant
Pureća rolada s mlincima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Patka s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ribarska popara
Pileća krilca s roštilja
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke