Meni Search

Gladna kao vuk

Harrisa janjetina s limunom

Piletina u pivu
Punjena pečenka u vinu
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna Wellington pečenka
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Govedina s lukom
Pašticada s njokima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Biftek rolice
Odresci u umaku s češnjakom
Medeni teleći kotleti
Odresci u paketiću
Rebarca s grilla
Varivo od kelja i teletine
Ribarska popara
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Povrtni lonac
Kotlovina
Quiche od bundeve, sira i luka
Juha od gljiva
Puretina s jabukom iz pećnice
Svinjski gulaš
Slatko twist pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureći hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fino začinjena piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u egzotičnom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Obojeni hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ciganski odrezak
Slasni BBQ burgeri
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Neobične punjene paprike
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fino varivo v loncu
Mladi krumpir s ajvarom
Meso u woku na indonezijski način
Pileća krilca s roštilja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sarma sa suhim mesom
Macho hamburger
Patka s mlincima
Hrenovke u panceti
Pileća prsa iz pećnice
Vegetarijanski čips
Mesne okruglice u umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Mesna rolada u tijestu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Špageti s tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pikantni gulaš
Tortilje pikant
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna rebarca
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenu janjetinu uz preljev od zanimljivog spoja mnoštva začina, meda i dimljene paprike i posluženu uz bijelu rižu pripremite za posebnu priliku i uživajte u "tonovima" okusa u finog jela.

Sastojci

1,2 kg janjećih kotleta u komadu
1 žličica Delikates slatke dimljene paprike Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice pinjola
2 žlice nasjeckanog lišća korijandera
Limun harrisa:
½ žličice sjemenki komorača
1 žličica sjemenki korijandera
½ žličice Kima Podravka
1 žličica Koncentrata rajčica Podravka
½ žličice Delikates slatke dimljene paprike Podravka
1 žličice Meda bagrem Podravka
½ žličice Chilija mljevenog Podravka
1 žlica nasjeckanog lišća korijandera
naribana korica 1 limuna
sok ½ limuna
75 ml maslinova ulja
30 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 U manju posudu stavite samljeveni kim, mljevenu dimljenu papriku, Vegetu mediteran, sol i papar i dobro izmiješajte.
  • 2 Dobivenom mješavinom natrljajte meso, pa ga na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Stavite ga u lim za pečenje obložen pek papirom i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Izvadite ga i pustite da odstoji 5 minuta.
  • 3 Za to vrijeme pinjole popecite u tavi.
  • 4 Meso narežite na kotlete i posložite natrag u lim, vratite u pećnicu i pecite dok meso nije pečeno (oko 10 minuta).
  • 5 Harrisu pripremite tako da sve sastojke stavite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite da dobijete pastu.
  • 6 Pečeno meso poslužite preliveno limun harrisom, posuto popečenim pinjolima i nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina. 

Posluživanje

Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 612.75 77 77
Kalcij mg 72.69 7 7
Kalij mg 1030.36 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.28 33 33
Niacin mg 31.77 227 159
Vitamin D μg 36 18 18
Vitamin A μg 163.25 4 3
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 64.08 - -
Vlakna g 1.74 - -
Ugljikohidrati g 9.48 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 13.14 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 23.03 - -
- zasićene masne kiseline g 11.43 - -
Masti g 48.89 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke