Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hladna juha od avokada

Pohane paprike
Tjestenina u finom umaku
Grčka seljačka salata
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Energetske kuglice s kurkumom
Palamida s čilijem i mangom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna aromatična torta
Voćna juha od višanja
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pureći hamburger
Piletina na tajlandski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpir u košuljici
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Fiš paprikaš
Vegetina enchilada
Salata sa skutom
Senf s paprikama
Mesna rolada u tijestu
Papreni tart s marelicama
Špageti s pistacijama
Pašticada
Kotleti u pivskom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Dalmatinske polpete
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Polupunjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Juha od rikule i račića
Rajčica s kukuruzom
Piletina s kozjim sirom
Jakobove kapice s umakom
Crveno ljetno varivo
Salata s mora
Riža s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill vratina u sendviču
Street food kuglice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Prilog od prokulica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Empanade s pestom
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjska jetrica u umaku
Špinatova juha s feta sirom
Čarobni štapići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Fileti lososa u finom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina mediterana
Piletina s pistacijama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i krastavaca
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečena ricotta
Rižoto na španjolski način
Rosti
Pileći štapići u ketchupu
Slatki lungić
Švicarska juha sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riješimo na početku jednu nedoumicu – avokado je voće. Sada možemo prijeći na pripremu jednostavne juhe. Činjenicu da je hladna voljet će mnogi poklonici “hladnog stola”, a ostale će pridobiti njezin neodoljiv okus.

Sastojci

750 ml vode
1 žlica Vegete
150 g luka
250 g svježih rajčica
2 žlice maslinova ulja
300 g oguljenog i narezanog avokada
sok od jednog limuna
100 ml mlijeka
30 ml prošeka
1 ljuta papričica
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posluživanje:
4 žlice kiselog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Vodu s Vegetom kratko prokuhajte (oko 2 minute).
  • 2 Na ulju kratko popecite 100 g očišćenog luka i 100 g svježih rajčica narezanih na ploške.
  • 3 Avokado narezan na kockice nakapajte limunovim sokom i usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s pripremljenim temeljcem od Vegete i popečenim rajčicama s lukom.
  • 4 Mješavinu s avokadom stavite u porculansku zdjelu, dodajte mlijeko, prošek, narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i juhu hladite oko sat vremena.
  • 5 Preostali luk i rajčice narežite na kockice.

Savjet

Temeljac postupno dodajite avokadu u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Ohlađenu juhu pospite peršinom i poslužite uz narezanu rajčicu, luk i kiselo vrhnje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 65.71 8 8
Kalcij mg 48.36 5 5
Kalij mg 47.36 1 1
Vitamin C mg 14.62 19 16
Vitamin E mg 2.17 10 10
Vitamin D μg 8.49 4 4
Vitamin A μg 700.92 18 14
Sol g 1.68 0 0
Bjelančevine g 2.54 - -
Vlakna g 3.46 - -
Ugljikohidrati g 9.74 - -
Masti g 13.83 - -

Podijeli s prijateljima