Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hladna juha od avokada

Belgija - Salade Liégeoise
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Mesna rolada u tijestu
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Cipar - Lungić na ciparski
Riža s tunom
Rižoto na španjolski način
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s pistacijama
Svinjska jetrica u umaku
Dalmatinske polpete
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prilog od prokulica
Piletina s kozjim sirom
Salata sa skutom
Sočna pureća rolada
Pileći štapići u ketchupu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina na tajlandski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pureći hamburger
Rižoto s tunom
Grill vratina u sendviču
Zapečena ricotta
Tjestenina mediterana
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s mora
Pirjani kunić
Srneći file na salatu
Pečena piletina s limunom
Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Tjestenina u finom umaku
Fiš paprikaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kotleti u pivskom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kobasica u pivu i pecivu
Pohane paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Caponata alla Podravka
Gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Jakobove kapice s umakom
Svinjski file s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Senf s paprikama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Slatki lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riješimo na početku jednu nedoumicu – avokado je voće. Sada možemo prijeći na pripremu jednostavne juhe. Činjenicu da je hladna voljet će mnogi poklonici “hladnog stola”, a ostale će pridobiti njezin neodoljiv okus.

Sastojci

750 ml vode
1 žlica Vegete
150 g luka
250 g svježih rajčica
2 žlice maslinova ulja
300 g oguljenog i narezanog avokada
sok od jednog limuna
100 ml mlijeka
30 ml prošeka
1 ljuta papričica
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posluživanje:
4 žlice kiselog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Vodu s Vegetom kratko prokuhajte (oko 2 minute).
  • 2 Na ulju kratko popecite 100 g očišćenog luka i 100 g svježih rajčica narezanih na ploške.
  • 3 Avokado narezan na kockice nakapajte limunovim sokom i usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s pripremljenim temeljcem od Vegete i popečenim rajčicama s lukom.
  • 4 Mješavinu s avokadom stavite u porculansku zdjelu, dodajte mlijeko, prošek, narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i juhu hladite oko sat vremena.
  • 5 Preostali luk i rajčice narežite na kockice.

Savjet

Temeljac postupno dodajite avokadu u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Ohlađenu juhu pospite peršinom i poslužite uz narezanu rajčicu, luk i kiselo vrhnje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 65.71 8 8
Kalcij mg 48.36 5 5
Kalij mg 47.36 1 1
Vitamin C mg 14.62 19 16
Vitamin E mg 2.17 10 10
Vitamin D μg 8.49 4 4
Vitamin A μg 700.92 18 14
Sol g 1.68 0 0
Bjelančevine g 2.54 - -
Vlakna g 3.46 - -
Ugljikohidrati g 9.74 - -
Masti g 13.83 - -

Podijeli s prijateljima