Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hladna juha od avokada

Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špinatova juha s feta sirom
Kotleti u pivskom umaku
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjska jetrica u umaku
Caponata alla Podravka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Palamida s čilijem i mangom
Pureći hamburger
Salata sa skutom
Piletina s pistacijama
Prilog od prokulica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cipar - Lungić na ciparski
Tjestenina u finom umaku
Fiš paprikaš
Piletina na tajlandski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rosti
Rajčica s kukuruzom
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od bulgura s umakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Zapečena ricotta
Grdobina u pikantnoj šalši
Srneći file na salatu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Pašticada
Sočna pureća rolada
Špageti s pistacijama
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riža s tunom
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Salata s mora
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Polupunjene paprike
Salata od tune i krastavaca
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Riba u bijelom umaku
Tjestenina mediterana
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dalmatinske polpete
Jakobove kapice s umakom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riješimo na početku jednu nedoumicu – avokado je voće. Sada možemo prijeći na pripremu jednostavne juhe. Činjenicu da je hladna voljet će mnogi poklonici “hladnog stola”, a ostale će pridobiti njezin neodoljiv okus.

Sastojci

750 ml vode
1 žlica Vegete
150 g luka
250 g svježih rajčica
2 žlice maslinova ulja
300 g oguljenog i narezanog avokada
sok od jednog limuna
100 ml mlijeka
30 ml prošeka
1 ljuta papričica
1 žlica nasjeckanog peršina
Za posluživanje:
4 žlice kiselog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Vodu s Vegetom kratko prokuhajte (oko 2 minute).
  • 2 Na ulju kratko popecite 100 g očišćenog luka i 100 g svježih rajčica narezanih na ploške.
  • 3 Avokado narezan na kockice nakapajte limunovim sokom i usitnite u električnoj sjeckalici zajedno s pripremljenim temeljcem od Vegete i popečenim rajčicama s lukom.
  • 4 Mješavinu s avokadom stavite u porculansku zdjelu, dodajte mlijeko, prošek, narezanu ljutu papričicu. Sve dobro izmiješajte i juhu hladite oko sat vremena.
  • 5 Preostali luk i rajčice narežite na kockice.

Savjet

Temeljac postupno dodajite avokadu u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Ohlađenu juhu pospite peršinom i poslužite uz narezanu rajčicu, luk i kiselo vrhnje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 65.71 8 8
Kalcij mg 48.36 5 5
Kalij mg 47.36 1 1
Vitamin C mg 14.62 19 16
Vitamin E mg 2.17 10 10
Vitamin D μg 8.49 4 4
Vitamin A μg 700.92 18 14
Sol g 1.68 0 0
Bjelančevine g 2.54 - -
Vlakna g 3.46 - -
Ugljikohidrati g 9.74 - -
Masti g 13.83 - -

Podijeli s prijateljima