Meni Search

Ful nabrijana

Hlebinska i pretepena juha

Grdobina s povrćem
Miješani grill
Piletina na kijevski način
Hrskava pileća krilca
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Pizza s tunom
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje s lignjama
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s ribom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako bi bile što krepkije, podravske juhe obogaćuju se masnoćama (mladinska ili svinjska mast, suho meso, kobasica), brašnom razmućenim u mlijeku i vrhnjem, žufom – tekućinom koja preostaje nakon kuhanja bučinog ulja, kašama, gljivama, krvlju, jajima, raznovrsnim povrćem, octom, začinima. Nekoć se juha prelijevala preko kruha osušenog u pećnici, popečenog na ploči štednjaka ili preko natrganih mlinci i tako povećavala njihovu izdašnost.

Sastojci

Za Hlebinsku juhu:
50 ml ulja
50 g Kukuruznog brašna Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 žličica octa
200 ml kiselog vrhnja
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Tijesto za kapance:
60 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
malo vode
sol
Za Pretepenu juhu:
200 g dimljenog svinjskog mesa (ili suhe vratine, Rolana vratina Podravka)
1 Goveđi temeljac za jelo Podravka
400 g krumpira
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 češanj češnjaka
1 ljuti feferon
1 glavica luka
200 ml kiselog vrhnja
80 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica sjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka (ili 50 ml ulja)
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

Hlebinska juha:

  • 1 Na zagrijano ulje stavite kukuruzno brašno, a zatim češnjak te kratko popecite.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte crvenu papriku, promiješajte, zalijte vodom (oko 1,8 l) i kuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Kapance pripremite od brašna, jaja, soli i vode – umiješajte u gusto polutekuće tijesto.
  • 4 Preko limenog cjedila protiskujte tijesto u pripremljenu juhu.
  • 5 Dodajte ocat, Vegetu i sol po potrebi.
  • 6 Potkraj kuhanja pjenjačom umiješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.

Pretepena juha:

  • 1 Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice veličine 1 cm.
  • 2 Na vrućoj masnoći kratko pržite suho meso (koje ste narezali na kockice), dodajte slatku mljevenu papriku, sjeckani češnjak i podlijte s 2 l vode.
  • 3 Dodajte goveđi temeljac, feferon, cijelu glavicu luka, Vegetu, krumpir i kuhajte oko 20 minuta ili dok krumpir nije kuhan.
  • 4 Pred kraj kuhanja, napravite pretep – u zdjelici pomiješate kiselo vrhnje, brašno i malo vode.
  • 5 Dobivenu smjesu ulijte u juhu i sve zajedno kuhajte još 10-ak minuta.
  • 6 Po potrebi začinite solju, paprom te pospite sjeckanim peršinom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke