Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Voćna juha od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini shepherd's pie
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Nadjevene lignje
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci od morskog psa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Špageti s ribom
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje s lignjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Turske pizze
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke