Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Sendvič s avokadom
Mini lazanje
Turske pizze
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci u umaku od višanja
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Manastirski đuveč
Viška pogača
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke