Meni Search

Ful nabrijana

Hrskava pileća krilca

Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Mediteranski špageti
Piletina na kijevski način
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Odresci od morskog psa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Umak od limete (Molho de limao)
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Salata s mora
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Mini shepherd's pie
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Pirjani kunić
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s manistrom u škartocu
Miješani grill
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke