Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hrskava pileća krilca

Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Cipar - Lungić na ciparski
Riba u bijelom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vegetina enchilada
Pureći hamburger
Crveno ljetno varivo
Voćna juha od višanja
Švicarska juha sa sirom
Popečci od bulgura s umakom
Gulaš od gljiva
Mesna rolada u tijestu
Pohane paprike
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s kozjim sirom
Salata od liganja
Kotleti u pivskom umaku
Male teleće pitice
Špinatova juha s feta sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Srneći file na salatu
Jakobove kapice s umakom
Slatki lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Piletina na tajlandski način
Tjestenina mediterana
Dalmatinske polpete
Riža s tunom
Rižoto na španjolski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Papreni tart s marelicama
Fileti lososa u finom umaku
Salata sa skutom
Pohani zamotuljci
Prilog od prokulica
Grčka seljačka salata
Juha od rikule i račića
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Piletina s nadjevom od ajvara
Fiš paprikaš
Empanade s pestom
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Sočna aromatična torta
Rosti
Sočni pureći ražnjići
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Pašticada
Hladna juha od avokada
Salata od tune i krastavaca
Polupunjene paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zapečena ricotta
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobni štapići
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Street food kuglice
Palamida s čilijem i mangom
Ražnjići od lososa
Piletina s pistacijama
Omlet s paprikom i kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjska jetrica u umaku
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima