Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hrskava pileća krilca

Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill pirjana piletina s roštilja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Salata od liganja
Srneći file na salatu
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Jakobove kapice s umakom
Hladna juha od avokada
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Popečci od bulgura s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pureći hamburger
Tjestenina mediterana
Špageti s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Male teleće pitice
Dalmatinske polpete
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Riba u bijelom umaku
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Tjestenina u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Salata sa skutom
Gulaš od gljiva
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći štapići u ketchupu
Špinatova juha s feta sirom
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Pohane paprike
Pečena piletina s limunom
Slatki lungić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na tajlandski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rosti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Fiš paprikaš
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Grčka seljačka salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Senf s paprikama
Svinjska jetrica u umaku
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima