Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hrskava pileća krilca

Riba u bijelom umaku
Grčka seljačka salata
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina mediterana
Grill vratina u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Svinjska jetrica u umaku
Srneći file na salatu
Zapečena ricotta
Piletina na tajlandski način
Male teleće pitice
Pohane paprike
Rajčica s kukuruzom
Riža s tunom
Pureći hamburger
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata sa skutom
Kobasica u pivu i pecivu
Kotleti u pivskom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rižoto s tunom
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći štapići u ketchupu
Špageti s pistacijama
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u košuljici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesna rolada u tijestu
Prilog od prokulica
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Cipar - Lungić na ciparski
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Hladna juha od avokada
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Rosti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dalmatinske polpete
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Senf s paprikama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od bulgura s umakom
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Juha od rikule i račića
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Jakobove kapice s umakom
Polupunjene paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Caponata alla Podravka
Piletina s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima