Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hrskava pileća krilca

Slatki lungić
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fiš paprikaš
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Sočna pureća rolada
Hladna juha od avokada
Salata sa skutom
Salata od liganja
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata od tune i krastavaca
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina na tajlandski način
Špageti s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kotleti u pivskom umaku
Crveno ljetno varivo
Papreni tart s marelicama
Svinjska jetrica u umaku
Voćna juha od višanja
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Rajčica s kukuruzom
Energetske kuglice s kurkumom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Pureći hamburger
Grčka seljačka salata
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Jakobove kapice s umakom
Tjestenina u finom umaku
Švicarska juha sa sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Gulaš od gljiva
Pašticada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina mediterana
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata s mora
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto s tunom
Sočni pureći ražnjići
Dalmatinske polpete
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Piletina s kozjim sirom
Mesna rolada u tijestu
Pileća krilca s Coca-Colom
Prilog od prokulica
Popečci od bulgura s umakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečena ricotta
Sočna aromatična torta
Cipar - Lungić na ciparski
Pileći štapići u ketchupu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Špinatova juha s feta sirom
Riža s tunom
Street food kuglice
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Empanade s pestom
Caponata alla Podravka
Piletina s pistacijama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rosti
Ražnjići od lososa
Slasni burger sa slaninom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima