Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Hrskava pileća krilca

Kotleti u pivskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Pileći štapići u ketchupu
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Tjestenina u finom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata od tune i krastavaca
Pureći hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Senf s paprikama
Male teleće pitice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Polupunjene paprike
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Fiš paprikaš
Prilog od prokulica
Hladna juha od avokada
Pečena piletina s limunom
Salata sa skutom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatki lungić
Juha od rikule i račića
Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Belgija - Salade Liégeoise
Mesna rolada u tijestu
Jakobove kapice s umakom
Grill vratina u sendviču
Krumpir u košuljici
Piletina na tajlandski način
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s pistacijama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Gulaš od gljiva
Tjestenina mediterana
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Crveno ljetno varivo
Srneći file na salatu
Pašticada
Rižoto na španjolski način
Svinjski file s povrćem
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Riža s tunom
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cipar - Lungić na ciparski
Fileti lososa u finom umaku
Pohane paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Dalmatinske polpete
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Caponata alla Podravka
Svinjska jetrica u umaku
Pohani zamotuljci
Kobasica u pivu i pecivu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko je piletina zbog svoje hrskavosti i nenadomjestiva okusa redovito na jelovniku vašeg obroka u omiljenom kineskom restoranu, možda je vrijeme da se okušate u njezinoj pripremi i u vlastitom domu.

Sastojci

800 g pilećih krilaca bez vrškova
100 g Gussnela Dolcela
200 ml ulja
Za marinadu:
100 ml sojina umaka
50 ml konjaka
2 žlice Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome prelijte pileća krilca. Ostavite da se mariniraju najmanje 2 sata.
  • 2 Krilca izvadite iz marinade, uvaljajte u Gussnel i pržite u dubokom ulju.

Savjet

Kako biste uživali u hrskavosti ovako pripremljene piletine, poslužite je odmah.

Posluživanje

Pržena pileća krilca poslužite uz kuhanu rižu i zelenu salatu, a po želji ukrasite peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 79 26 20
Fosfor mg 418 52 52
Kalij mg 532 14 14
Niacin mg 26 186 130
Vitamin E mg 18 82 82
Vitamin D μg 24 12 12
Vitamin A μg 118 3 2
Sol g 13.38 1 1
Bjelančevine g 48 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 20 - -
Masti g 31 - -

Podijeli s prijateljima