Meni Search

Lud k'o šiba

Hrskave tortice od krumpira

Špageti s pistacijama
Kotleti u pivskom umaku
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s pirjanim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Hrskavo pečeno pile
Pašticada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brownie s kajenskim paprom
Mesna rolada u tijestu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sunčani užitak mediterana
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti na kineski način
Marinirana pileća krilca s povrćem
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Marokanska salata s cous-cousom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Patka s mlincima
Pohana skuta
Pikantne mazalice
Marinirano svinjsko pečenje
Rezanci s krušnim mrvicama
Fiš paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kineska juha s račićima i gljivama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Pašticada s njokima
Proljetna janjetina
Palamida s čilijem i mangom
Zapečena ricotta
Riblja juha s Malte
Brancinovo oko
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Tuna burger
Kotlovina
Cous-cous s povrćem
Jakobove kapice s umakom
Pečena janjetina s bademima
Piletina Kiev
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Vratina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Irski gulaš (Irish stew)
Sendvič s avokadom
Krem juha sa sjemenkama
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Pizza s tunom
Prežgana juha
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Cipar - Lungić na ciparski
Palačinke s nadjevom od riže
Polupunjene paprike
Roštilj s umakom Romesco
Pohani buncek
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir kao vječnu kuhinjsku inspiraciju kombinirajte s Vegetom Twist za hrskave krumpiriće i pripremite hrskave tortice.

Sastojci

600 g krumpira srednje veličine (za prženje)
70 g maslaca otopljenog
2 žlice Vegete Twist za hrskave krumpiriće
70 g parmezana naribanog

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 45 min

  • 1 Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pripremite kalupe za pečenje. Izrežite papir za pečenje po obliku samih kalupa. Temperiranim maslacem kuhinjskim kistom premažite izrezane papire za pečenje. Središte svakog kruga premažite maslacem.
  • 2 Koristite mandolinu i pažljivo narežite krumpir poprečno na tanke ploškice. Stavite ih u zdjelu, prelijte maslacem i začinite Vegetom Twist za hrskave krumpiriće. Promiješajte dobro.
  • 3 Prvi sloj krumpira rasporedite u svaki kalup. Posipajte s malo parmezana između svakog sloja i nastavite sa slaganjem na isti način i s ostalim kalupima. Međuslojeve nježno pritišćite, a ostatak maslaca premažite po vrhu tortica.
  • 4 Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Po izlasku iz pećnice koristeći malo pomagalo ili žlicu, pažljivo podignite svaku krumpir torticu i stavite naopako na pleh za pečenje, pospite parmezanom i vratite natrag u pećnicu, otkriveno, povećajte temperaturu da se zapeku dok rubovi ne postanu zlatni i hrskavi. Pecite oko 15 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke