Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Salata od liganja
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Sočna rebarca
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Piletina na kijevski način
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Prežgana juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Lignje s manistrom u škartocu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke