Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Viška pogača
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s ribom
Zabavni kineski ravioli
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Prežgana juha
Povrtni lonac
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Riba u bijelom umaku
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s mora
Zlatna piletina
Odresci od morskog psa
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskava pileća krilca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Lazanje s lignjama
Urbana pola
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke