Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Mirisna pečenka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s manistrom u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Ossobuco
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke