Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s manistrom u škartocu
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Urbana pola
Meso s repom
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Špageti s ribom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Ossobuco
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke