Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Riba u bijelom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Lagana sarma
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Irska janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Sočna rebarca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Urbana pola
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Salata s mora
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s ribom
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Turske pizze
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke