Meni Search

Ful nabrijana

Hrskavi trokuti

Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Odresci od morskog psa
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ossobuco
Nadjevene lignje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Mini shepherd's pie
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Piletina na kijevski način
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke