Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Koprivnički odojak
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s nadjevom od ajvara
Brusketa s avokadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Kokošja juha s požirakima
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Finska - Juha s lososom
Macho hamburger
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek i salata s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke