Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Pašticada s njokima
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa sezonskim povrćem
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Ramstek i salata s roštilja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Koprivnički odojak
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke