Meni Search

Superman

Hrskavi trokuti

Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s nadjevom od ajvara
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada s njokima
Kokošja juha s požirakima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Tuna burger
Vratina sa sezonskim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Pileća prsa iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Nadjevene lignje
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Macho hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek i salata s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina u finom umaku
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke