Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Brudet
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Mini shepherd's pie
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa punjena čvarcima
Punjena teleća prsa
Mirisna pureća rolada
Marinirane srdele
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Gulaš od oslića i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke