Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Kunić na bijelo
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Lignji po gosposki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Teriyaki piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Energetske kuglice s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke