Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Slatka patka
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Salata s mljevenim mesom
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke