Meni Search

Superwoman

Hrskavi trokuti

Gulaš od oslića i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Salata s mljevenim mesom
Bouillabaisse
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke