Meni Search

Lud k'o šiba

Hrskavi trokuti

Riblja juha s Malte
Fiš paprikaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pohani buncek
Mesna rolada u tijestu
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirana pileća krilca s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slasni BBQ burgeri
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha sa sjemenkama
Pohana skuta
Irski gulaš (Irish stew)
Patka s mlincima
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina Kiev
Kotlovina
Sunčani užitak mediterana
Irska janjetina
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Medeni teleći kotleti
Teletina s pirjanim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Pečena janjetina s bademima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Marinirano svinjsko pečenje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina s roštilja
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada s njokima
Tuna burger
Pašticada
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od bundeve s jabukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Kotleti u pivskom umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Polupunjene paprike
Svinjski file s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jakobove kapice s umakom
Piletina sa šafranom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Hrskave tortice od krumpira
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Cipar - Lungić na ciparski
Pileći gulaš
Meksička party salata
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Pikantne mazalice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečena ricotta
Brancinovo oko
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke