Meni Search

Lud k'o šiba

Hrskavi trokuti

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Medeni teleći kotleti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Juha od bundeve s jabukom
Zabavni kineski ravioli
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza s tunom
Pečena piletina s limunom
Krem juha sa sjemenkama
Fiš paprikaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći gulaš
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pohani buncek
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Tuna burger
Polupunjene paprike
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Pečena janjetina s bademima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sunčani užitak mediterana
Pohana skuta
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina na padelu
Špageti s pistacijama
Aromatizirani kruh
Brownie s kajenskim paprom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bugarska pita od krumpira
Palamida s čilijem i mangom
Marinirano svinjsko pečenje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riblja juha s Malte
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Teletina s pirjanim povrćem
Patka s mlincima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečena ricotta
Nadjevene lignje
Piletina u pivu
Cipar - Lungić na ciparski
Lignje s povrćem i smokvama
Kotlovina
Cous-cous s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slasni BBQ burgeri
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Marokanska salata s cous-cousom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Prežgana juha
Vratina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Irski gulaš (Irish stew)
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jakobove kapice s umakom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Pikantne mazalice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke