Meni Search

Lud k'o šiba

Hrskavi trokuti

Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slasni BBQ burgeri
Meksička party salata
Špageti s pistacijama
Nadjevene lignje
Fiš paprikaš
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Patka s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s mascarponeom
Irski gulaš (Irish stew)
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Brancinovo oko
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Male teleće pitice
Prežgana juha
Srneći file na salatu
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Mesna rolada u tijestu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana pileća krilca s povrćem
Sunčani užitak mediterana
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Zapečena ricotta
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Palačinke s nadjevom od riže
Pašticada s njokima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jakobove kapice s umakom
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Pohana skuta
Špageti na kineski način
Pašticada
Pikantne mazalice
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill povrće na salatu
Cipar - Lungić na ciparski
Tuna burger
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kineska juha s račićima i gljivama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sendvič s avokadom
Riblja juha s Malte
Hrskave tortice od krumpira
Aromatizirani kruh
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Marinirano svinjsko pečenje
Vratina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Juha od bundeve s jabukom
Pečena janjetina s bademima
Cous-cous s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Marokanska salata s cous-cousom
Sočni pureći ražnjići
Pohani buncek
Kotlovina
Medeni teleći kotleti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kotleti u pivskom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha sa sjemenkama
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

Sastojci

600 g mljevenog mesa
4 žlice ulja
100 g luka
3 mlada luka
60 g crvene paprike
1 žlica Vegete
60 g mljevenih ili sjeckanih badema
3-4 žlice slatkog vrhnja
Za umak:
100 g Ajvara blagog Podravka
2-3 žlice slatkog vrhnja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  • 2 Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  • 3 Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  • 4 Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  • 5 Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Savjet

Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Posluživanje

Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke