Meni Search

Superman

Hrskavo pečeno pile

Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Srneći file na salatu
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Janjetina s medom od kadulje
Kokošja juha s požirakima
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Kroketi od piletine
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od cvjetače
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Macho hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke