Meni Search

Superman

Hrskavo pečeno pile

Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Slatka patka
Macho hamburger
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek i salata s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Pašticada s njokima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Kokošja juha s požirakima
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Koprivnički odojak
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina u finom umaku
Svinjski gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Manastirski đuveč
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke