Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s grila
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Kunić na bijelo
Popečci od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Brudet
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke