Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Lignje na šumskom rižotu
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Rebarca s graškom
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Dječje lazanje
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Zlatna piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Punjena teleća prsa
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke