Meni Search

Superwoman

Hrskavo pečeno pile

Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Marinirane srdele
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Riblji ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Šampinjoni u palačinki
Bakalar s krumpirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brudet
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zaokružite okus pečene hrskave piletine s grančicama ružmarina i medom uz  posluženo povrće i slanutak i učinite obrok savršenim.

Sastojci

1 pile (oko 1,4 kg)
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g luka
150 g mrkve
250 g krumpira
150 g paprike
200 g Slanutka iz limenke Podravka
50 g komorača
3 grančice ružmarina
1 limun
50 g rikole
Crni papar u zrnu Podravka
Krupna sol
3 žlice Cvjetnog meda Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Pile dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk, na kockice narezane mrkvu, krumpir i svježu papriku. Malo popaprite, pospite Vegetom i lagano pržite na srednjoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte na kockice narezani komorač te ocijeđeni i isprani slanutak. Još kratko popržite, pa pustite da se malo ohladi.
  • 3 Pripremite umak tako da u manju posudu stavite med, sok pola limuna, malo papra, dobro izmiješajte i pustite da kratko odstoji.
  • 4 U pile stavite pola limuna, grančicu ružmarina i napunite dijelom nadjeva. Pile zatvorite štapićima za ražnjiće, a vrhove bataka spojite, zavežite kuhinjskim konopcem i prebacite u namašćenu posudu za pečenje (30x18cm).
  • 5 Pripremljeno pile najprije lagano posolite, pa dobro namažite pripremljenim umakom od meda, a zatim ga pospite s krupnom soli i stavite peći na 200 °C oko 60-70 minuta.
  • 6 Tijekom pečenja pile možete lagano podlijevati vodom ili kokošjim temeljcem. Kad je pile pečeno, izvadite ga, a ostatak nadjeva pomiješajte s umakom od pečenja i zagrijte na srednjoj vatri da se umak malo reducira, a povrće dobro zagrije.

Savjet

Ovako pripremljeno pile možete peći i u vrećici za pečenje.

Posluživanje

Poslužite tako da na tanjur prvo stavite nekoliko listova rikule, po njoj rasporedite poprženo povrće, a na njega stavite komad pečenog pileta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke