Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Mediteranski špageti
Urbana pola
Lagana sarma
Salata s mora
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Fini gulaš od gljiva
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Viška pogača
Bugarska pita od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina na kijevski način
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Turske pizze
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke