Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Turske pizze
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Ossobuco
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Hrskava pileća krilca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Viška pogača
Pirjani kunić
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci od morskog psa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Pogača sa sardinom
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s ribom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke