Meni Search

Ful nabrijana

Irska janjetina

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Meso s repom
Pizza s tunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od liganja
Fina pikantna piletina
Špageti s ribom
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Miješani grill
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Pogača sa sardinom
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Odresci od morskog psa
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Viška pogača
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata s mora
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Hlebinska i pretepena juha
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krumpir je osnovna namirnica brojnih jela irske kuhinje. Ovaj put stiže uz pirjanu namirnicu i začine. Uz pirjanu janjetinu odlično će prijati zelena salata.

Sastojci

1,5 kg janjetine (vrat, kotleti)
sol
400 g luka narezanog na ploške
prstohvat timijana
1 žlica nasjeckanog peršina
900 g krumpira
Za temeljac:
200 ml vode
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe140 min

  • 1 Odvojite meso od kosti, masnoća i žilica, a zatim ga narežite na veće komade.
  • 2 Malo posolite, složite meso i luk u dublji pleh, dodajte timijan i peršin, a na kraju posložite krumpir kojeg ste ogulili i narezali na ploške.
  • 3 Zalijte temeljcem koji ste pripremili tako da ste Vegetu 5 minuta prokuhali u vodi.
  • 4 Pleh pokrijte folijom i sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 2 sata.
  • 5 Tijekom pečenja jelo po potrebi podlijte vodom i promiješajte nakon 1 sat pečenja.

Savjet

Za ovo jelo upotrijebite suhi timijan, ali ako imate svježeg, možete njime posuti jelo prije posluživanja.

Posluživanje

Poslužite uz zelenu salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 167.36 56 42
Fosfor mg 829.09 104 104
Kalij mg 2174.37 59 59
Niacin mg 43.11 308 216
Vitamin C mg 33.58 45 37
Vitamin D μg 45 23 23
Vitamin A μg 59.2 1 1
Sol g 3.48 0 0
Bjelančevine g 84.51 - -
Vlakna g 7.69 - -
Ugljikohidrati g 37.69 - -
Masti g 19.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke