Meni Search

Gladan kao vuk

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Krumpiri u kaputiću od pancete
Biftek rolice
Kotlovina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina s roštilja
Pikantni gulaš
Fino začinjena piletina
Španjolski migas s bundevom
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje pikant
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Obojeni hamburger
Punjena pečenka u vinu
Puretina s jabukom iz pećnice
Miješani grill
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Medeni teleći kotleti
Teletina s pirjanim povrćem
Hrenovke u panceti
Svinjski kotleti s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Janjetina s bižima
Slatko twist pile
Punjeni kelj s plodovima mora
Fino varivo v loncu
Svinjski gulaš
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramstek s povrćem
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Rebarca s grilla
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa iz pećnice
Harrisa janjetina s limunom
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Patka s mlincima
Ciganski odrezak
Sarma sa suhim mesom
Pureći hamburger
Janjetina na padelu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pizza sirni jastučići
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pileća prsa s crnim tartufom
Pileća krilca s roštilja
Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Pureća rolada s mlincima
Glazirana patka s umakom od jabuka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski medaljoni s kestenima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Polpete od oslića
Špageti s tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Slatki lungić
Odresci u paketiću
Piletina u egzotičnom umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tuna burger
Neobične punjene paprike
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Sočna Wellington pečenka
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesna rolada u tijestu
Varivo od kelja i teletine
Gorički povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke