Meni Search

Gladan kao vuk

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Pašticada s njokima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Punjena pečenka u vinu
Slatko twist pile
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Slasni BBQ burgeri
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Ciganski odrezak
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Polpete od oslića
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lazanje u tavi
Gorički povrtni lonac
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci u paketiću
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Macho hamburger
Sočna rebarca
Quiche od bundeve, sira i luka
Sočna Wellington pečenka
Piletina u pivu
Pileća prsa s crnim tartufom
Mesna rolada u tijestu
Kuhano meso s umakom od hrena
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlovina
Krumpiri u kaputiću od pancete
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Puretina s jabukom iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Svinjski medaljoni s kestenima
Fino začinjena piletina
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Špageti s tikvicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Fino varivo v loncu
Španjolski migas s bundevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Govedina s lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Vratina s roštilja
Varivo od kelja i teletine
Ramsteak u seksi umaku
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s pirjanim povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pileća krilca s roštilja
Medeni teleći kotleti
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski kotleti s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantni gulaš
Slatki lungić
Pureći hamburger
Pizza sirni jastučići
Janjetina s bižima
Patka s mlincima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Skandinavske rolice s cimetom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tortilje pikant
Sarma sa suhim mesom
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrenovke u panceti
Neobične punjene paprike
Obojeni hamburger
Vegetarijanski čips
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke