Meni Search

Gladan kao vuk

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Umak od limete (Molho de limao)
Neobične punjene paprike
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureći hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski medaljoni s kestenima
Tuna burger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Janjetina na padelu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Medeni teleći kotleti
Kotlovina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Odresci u paketiću
Biftek rolice
Svinjski gulaš
Pileća prsa s crnim tartufom
Pileća prsa iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrenovke u panceti
Špageti s tikvicama
Tortilje pikant
Pikantni gulaš
Slatko twist pile
Quiche od bundeve, sira i luka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Harrisa janjetina s limunom
Piletina u egzotičnom umaku
Meso u woku na indonezijski način
Vegetarijanski čips
Pureća rolada s mlincima
Varivo od kelja i teletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Polpete od oslića
Piletina s nadjevom od ajvara
Obojeni hamburger
Ciganski odrezak
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice u umaku
Govedina s lukom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Španjolski migas s bundevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Patka s mlincima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Janjetina s medom od kadulje
Pileća krilca s roštilja
Slatki lungić
Macho hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramstek s povrćem
Vratina s roštilja
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u aromatičnom omotaču
Slasni burger sa slaninom i sirom
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fino začinjena piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci u umaku s češnjakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sarma sa suhim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Sočna Wellington pečenka
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pašticada s njokima
Gorički povrtni lonac
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna rebarca
Slasni BBQ burgeri
Janjetina s bižima
Mesna rolada u tijestu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Punjeni kelj s plodovima mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke