Meni Search

Gladan kao vuk

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slatki lungić
Puretina s jabukom iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Ciganski odrezak
Janjetina na padelu
Špageti s tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Kotlovina
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Miješani grill
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Odresci u paketiću
Odresci u umaku s češnjakom
Harrisa janjetina s limunom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina s roštilja
Patka s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Fino začinjena piletina
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna rebarca
Macho hamburger
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Gorički povrtni lonac
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slatko twist pile
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Meso u woku na indonezijski način
Neobične punjene paprike
Punjena pečenka u vinu
Pureća rolada s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Janjetina s bižima
Španjolski migas s bundevom
Svinjski gulaš
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Svinjski kotleti s povrćem
Ramstek s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Medeni teleći kotleti
Fino varivo v loncu
Quiche od bundeve, sira i luka
Mesna rolada u tijestu
Pileća krilca s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Biftek rolice
Pikantni gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Punjeni kelj s plodovima mora
Polpete od oslića
Tortilje pikant
Pašticada s njokima
Varivo od kelja i teletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pureći hamburger
Slasni BBQ burgeri
Povrtni lonac
Kuhana govedina s umakom od hrena
Hrenovke u panceti
Lazanje u tavi
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski medaljoni s kestenima
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s pirjanim povrćem
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa s crnim tartufom
Piletina u egzotičnom umaku
Govedina s lukom
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanski čips
Sarma sa suhim mesom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke