Meni Search

Superman

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Ramstek i salata s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s grila
Janjetina s medom od kadulje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Koprivnički odojak
BBQ cheeseburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Piletina Kiev
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Kokošja juha s požirakima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina u finom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke