Meni Search

Superwoman

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Riblji ražnjići
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Finska - Juha s lososom
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Bouillabaisse
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Lignji po gosposki
Rebarca s graškom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Punjena teleća prsa
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke