Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Ramstek u vrhnju s pireom na irski

Grill pirjana piletina s roštilja
Grčka seljačka salata
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina na tajlandski način
Špageti s pistacijama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s pistacijama
Kotleti u pivskom umaku
Senf s paprikama
Svinjska jetrica u umaku
Gulaš od gljiva
Srneći file na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Rosti
Caponata alla Podravka
Riba u bijelom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pureći hamburger
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Riža s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Crveno ljetno varivo
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohane paprike
Tjestenina mediterana
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Špinatova juha s feta sirom
Jakobove kapice s umakom
Voćna juha od višanja
Zapečena ricotta
Pileći štapići u ketchupu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Polupunjene paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Cipar - Lungić na ciparski
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata od tune i krastavaca
Krumpir u košuljici
Pohani zamotuljci
Slatki lungić
Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada
Hladna juha od avokada
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Prilog od prokulica
Fiš paprikaš
Rižoto na španjolski način
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Palamida s čilijem i mangom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina u finom umaku
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Irska je hrana poznata po visokokvalitetnim sirovinama i jednostavnosti pripreme. Namirnice su svježe s obližnjih farmi ili netom iz prirode: janjetina, govedina, povrće, šumski plodovi, divljač, a obalni pojas pruža najfinije morske plodove: alge, dagnje, kamenice i druge školjke, losose, pastrve, škampe, kozice i dr., ali temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir, a načini na koji ga spremaju su raznovrsni.

Sastojci

800 g ramsteka (4 komada)
1 žlica Vegete
50 g maslaca
50 ml irskog viskija
200 ml slatkog vrhnja
Za irski pire:
650 g krumpira
75 g maslaca
150 g kelja
100 g mladog luka
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Meso sa svih strana pospite 1 žlicom Vegete i stavite peći u tavu na rastopljeni, dobro zagrijani maslac.
  • 2 Komade pecite sa svake strane 3-4 minute, pa ih odložite sa strane, a na ulje dolijte viski (flambirajte) i slatko vrhnje.
  • 3 Kuhajte 1 minutu, a po potrebi posolite i poparite. Dobiveni umak prelijte preko mesa.

Za irski pire:

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 2 Kuhani krumpir procijedite, dodajte mu maslac i propasirajte ga.
  • 3 Krumpiru dodajte kratko blanširani kelj i mladi luk narezan na ploške. Po potrebi posolite.

Posluživanje

Irski pire poslužite uz ramstek u vrhnju.

Male tajne

Meso kupite nekoliko dana ranije i vakumirano pustite da odleži u hladnjaku da bude mekše i sočnije kod pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 562.35 70 70
Kalcij mg 222.46 22 22
Kalij mg 1716.45 46 46
Pantotenska kiselina mg 2.43 35 35
Niacin mg 23.79 170 119
Vitamin D μg 49.74 25 25
Vitamin A μg 4625.34 116 93
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 51.87 - -
Vlakna g 5.46 - -
Ugljikohidrati g 28.57 - -
Masti g 41.79 - -

Podijeli s prijateljima