Meni Search

Lud k'o šiba

Irski gulaš (Irish stew)

Teriyaki piletina
Pašticada
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirano svinjsko pečenje
Hrskave tortice od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Špageti s pistacijama
Piletina s mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Pikantne mazalice
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohana skuta
Kineska juha s račićima i gljivama
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Fiš paprikaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Polupunjene paprike
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina u pivu
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Patka s mlincima
Cipar - Lungić na ciparski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani buncek
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Palačinke s nadjevom od riže
Kotleti u pivskom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sunčani užitak mediterana
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Sendvič s avokadom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramsteak u seksi umaku
Vratina s roštilja
Kotlovina
Juha od bundeve s jabukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena janjetina s bademima
Riblja juha s Malte
Proljetna janjetina
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pizza s tunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečena piletina s limunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesna rolada u tijestu
Šampinjoni u palačinki
Male teleće pitice
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski file s povrćem
Krem juha sa sjemenkama
Palamida s čilijem i mangom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Slasni BBQ burgeri
Zapečena ricotta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jakobove kapice s umakom
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata kombinacija, okusa mirisa i oblika, junetine s povrćem i irskim pivom u izuzetno ukusnom gulašu oduševit će prave poznavaoce jela iz kotlića.

Sastojci

50 g maslaca
1 veliki luk
1 poriluk
2 mrkve
2 češnja češnjaka
800 g junetine
1 žličica Vegete
3 žlice ulja
2 žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice Koncentrata Podravka
1-2 Lovora sušenog Podravka
1 Goveđi temeljac Podravka
3 suhe šljive
200 ml tamnog irskog piva
75 g Pancete Podravka
200 g gljiva (šampinjoni, bukovače)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
  • 2 Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte.
  • 3 Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira.
  • 4 U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
  • 5 U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
  • 6 Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto.
  • 7 Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
  • 8 Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i janjetinu.

Posluživanje

Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke