Meni Search

Lud k'o šiba

Irski gulaš (Irish stew)

Marinirano svinjsko pečenje
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Medeni teleći kotleti
Lignje s povrćem i smokvama
Palamida s čilijem i mangom
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Patka s mlincima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani buncek
Marokanska salata s cous-cousom
Cous-cous s povrćem
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Marinirana pileća krilca s povrćem
Zapečena ricotta
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Sunčani užitak mediterana
Male teleće pitice
Pikantne mazalice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada s njokima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada
Kineska juha s račićima i gljivama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohana skuta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Krem juha sa sjemenkama
Jakobove kapice s umakom
Hrskave tortice od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Slasni BBQ burgeri
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Kotleti u pivskom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Irska janjetina
Polupunjene paprike
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena janjetina s bademima
Fiš paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kotlovina
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cipar - Lungić na ciparski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riblja juha s Malte
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Juha od bundeve s jabukom
Mesna rolada u tijestu
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata kombinacija, okusa mirisa i oblika, junetine s povrćem i irskim pivom u izuzetno ukusnom gulašu oduševit će prave poznavaoce jela iz kotlića.

Sastojci

50 g maslaca
1 veliki luk
1 poriluk
2 mrkve
2 češnja češnjaka
800 g junetine
1 žličica Vegete
3 žlice ulja
2 žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice Koncentrata Podravka
1-2 Lovora sušenog Podravka
1 Goveđi temeljac Podravka
3 suhe šljive
200 ml tamnog irskog piva
75 g Pancete Podravka
200 g gljiva (šampinjoni, bukovače)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
  • 2 Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte.
  • 3 Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira.
  • 4 U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
  • 5 U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
  • 6 Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto.
  • 7 Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
  • 8 Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i janjetinu.

Posluživanje

Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke