Meni Search

Lud k'o šiba

Irski gulaš (Irish stew)

Brownie s kajenskim paprom
Aromatizirani kruh
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Bugarska pita od krumpira
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Palačinke s nadjevom od riže
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohana skuta
Marinirano svinjsko pečenje
Zabavni kineski ravioli
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti na kineski način
Mesna rolada u tijestu
Piletina s mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s pirjanim povrćem
Slasni BBQ burgeri
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Medeni teleći kotleti
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Pečena piletina s limunom
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Cous-cous s povrćem
Hrskavi trokuti
Zapečena ricotta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Srneći file na salatu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Patka s mlincima
Pašticada s njokima
Špageti s pistacijama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Pečena janjetina s bademima
Pohani buncek
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantne mazalice
Krem juha sa sjemenkama
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Jakobove kapice s umakom
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cipar - Lungić na ciparski
Sendvič s avokadom
Juha od bundeve s jabukom
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Sunčani užitak mediterana
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kotlovina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani zamotuljci
Marinirana pileća krilca s povrćem
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Hrskave tortice od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Male teleće pitice
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Pašticada
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Riblja juha s Malte
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Tuna burger
Fiš paprikaš
Vratina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova bogata kombinacija, okusa mirisa i oblika, junetine s povrćem i irskim pivom u izuzetno ukusnom gulašu oduševit će prave poznavaoce jela iz kotlića.

Sastojci

50 g maslaca
1 veliki luk
1 poriluk
2 mrkve
2 češnja češnjaka
800 g junetine
1 žličica Vegete
3 žlice ulja
2 žlice Glatkog brašna Podravka
2 žlice Koncentrata Podravka
1-2 Lovora sušenog Podravka
1 Goveđi temeljac Podravka
3 suhe šljive
200 ml tamnog irskog piva
75 g Pancete Podravka
200 g gljiva (šampinjoni, bukovače)
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 U tavi na pola količine maslaca popecite sitno nasjeckani luk i poriluk.
  • 2 Kad lagano požuti, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak i kratko popirjajte.
  • 3 Juneće meso narežite na kockice i pospite Vegetom da se marinira.
  • 4 U većoj posudi na ulju ispržite junetinu, kad je meso popečeno, pospite ga brašnom.
  • 5 U lonac dodajte pirjano povrće iz prve tave, mlake vode (oko 500 ml), koncentrat rajčice, lovor, temeljac i sitno nasjeckane suhe šljive.
  • 6 Podlijte pivom i pirjajte oko 1 sat. Povremeno promiješajte i dodajte još vode ako je pregusto.
  • 7 Nakon sat vremena dodajte pancetu i narezane gljive koje ste prethodno popržili na maslacu.
  • 8 Pirjajte sve skupa još 15 minuta dok meso potpuno ne omekša.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i janjetinu.

Posluživanje

Gulaš poslužite s kuhanim ili pire krumpirom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke