Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Pašticada s njokima
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Dagnje na buzaru
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Miješani grill
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke