Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Mesne okruglice na ražnjiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dagnje na buzaru
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Fina pikantna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Lagana sarma
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada s njokima
Krem juha od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marinirana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Okruglice u umaku od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Salata s mora
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke