Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina laganini
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Ražnjići od lososa
Povrtni lonac
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Miješani grill
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Grickalica slanutak iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke