Meni Search

Ful nabrijan

Jabučni krumpirići s cimetom

Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Manastirski đuveč
Marinirana piletina s roštilja
Urbana pola
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
Lignje s povrćem i smokvama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Piletina laganini
Mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pirjani kunić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Čarobna ljetna piletina
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke