Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Špageti s ribom
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Mini shepherd's pie
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Meksička party salata
Salata od liganja
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke