Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Špageti s ribom
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Mini shepherd's pie
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Odresci od morskog psa
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Hrskava pileća krilca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Ossobuco
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Lazanje s lignjama
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke