Meni Search

Ful nabrijana

Jabučni krumpirići s cimetom

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Salata od liganja
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Viška pogača
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s ribom
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Piletina na kijevski način
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Meso s repom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Lazanje s lignjama
Pogača sa sardinom
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke