Meni Search

Superman

Jabučni krumpirići s cimetom

Pašticada s njokima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Koprivnički odojak
Popečci od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Kokošja juha s požirakima
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni lungić
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti mediteraneo
Nadjevene lignje
Macho hamburger
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina u finom umaku
Zlatna piletina
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke