Meni Search

Superman

Jabučni krumpirići s cimetom

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Ramstek i salata s roštilja
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Koprivnički odojak
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Macho hamburger
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Kokošja juha s požirakima
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Pašticada s njokima
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke