Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Slatka patka
Meksička party salata
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Brudet
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Bouillabaisse
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Riblji ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Punjena teleća prsa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti mediteraneo
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke