Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slatka patka
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Riblji ražnjići
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini shepherd's pie
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Energetske kuglice s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke