Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ cheeseburger
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Hrskavo pečeno pile
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Riblji ražnjići
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Kunić na bijelo
Pileći gulaš
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada voli penne a ti mene
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Obojeni hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke