Meni Search

Superwoman

Jabučni krumpirići s cimetom

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Brudet
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Lignji po gosposki
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Punjena teleća prsa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Rebarca s grilla
Marinirane srdele
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tople jabuke s umakom od vanilije poslužite nakon boravka na snježnom prekrivaču kako bi se ugrijali i nagradili zbog samo vama znanog razloga.

Sastojci

2 ‒ 3 veće jabuke granny Smith
40 g Gussnela Dolcela
ulje za prženje
Za posipanje:
1 žlica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
50 g šećera
Za umak:
1 Puding vanilija Dolcela
80 g šećera
600 ml mlijeka
200 ml kokosova mlijeka

Koristili smo

Cimet mljeveni

Cimet mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno

  • 1 U posudi pomiješajte cimet i šećer. Uljem prekrijte dno posude i zagrijte na visoku temperaturu.
  • 2 Jabuke ogulite i narežite na kriške. Uvaljajte ih u škrobno brašno i po nekoliko stavite u ulje.
  • 3 Pržite sa svake strane tri minute, do zlatnosmeđe boje. Izvadite ih na upijajući papir, a zatim uvaljajte u smjesu od cimeta i šećera.
  • 4 Za umak pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i kokosovo mlijeko zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
  • 5 Vratite na vatru i miješajući kuhajte dvije minute.

Posluživanje

Poslužite tople jabuke s umakom od vanilije.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.83 8 8
Kalij mg 138.1 4 4
Pantotenska kiselina mg 0.18 3 3
Niacin mg 0.56 4 3
Sol g 0.01 0 0
Vlakna g 1.3 - -
Ugljikohidrati g 18.93 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.73 - -
Masti g 6.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke