Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Sočna pureća rolada
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Srneći file na salatu
Voćna juha od višanja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rosti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina u finom umaku
Male teleće pitice
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileća krilca s Coca-Colom
Kotleti u pivskom umaku
Salata sa skutom
Pileći štapići u ketchupu
Riba u bijelom umaku
Tjestenina mediterana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Grčka seljačka salata
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto na španjolski način
Svinjska jetrica u umaku
Pečena piletina s limunom
Pohani zamotuljci
Dalmatinske polpete
Zapečena ricotta
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s pistacijama
Fiš paprikaš
Pirjani kunić
Popečci od bulgura s umakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatki lungić
Špinatova juha s feta sirom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s kozjim sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pureći hamburger
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Gulaš od gljiva
Riža s tunom
Hladna juha od avokada
Palamida s čilijem i mangom
Caponata alla Podravka
Grill vratina u sendviču
Krumpir u košuljici
Salata od tune i krastavaca
Crveno ljetno varivo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od rikule i račića
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočni pureći ražnjići
Piletina na tajlandski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prilog od prokulica
Mesna rolada u tijestu
Hrskava pileća krilca
Pašticada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Senf s paprikama
Piletina s pistacijama
Cipar - Lungić na ciparski
Rižoto s tunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima