Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Krumpir u košuljici
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata sa skutom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Riba u bijelom umaku
Senf s paprikama
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Pileća krilca s Coca-Colom
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Pašticada
Rajčica s kukuruzom
Dalmatinske polpete
Male teleće pitice
Crveno ljetno varivo
Špinatova juha s feta sirom
Voćna juha od višanja
Salata od tune i krastavaca
Juha od rikule i račića
Prilog od prokulica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rosti
Slatki lungić
Fiš paprikaš
Pohani zamotuljci
Piletina na tajlandski način
Svinjska jetrica u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Polupunjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slasni burger sa slaninom i sirom
Popečci od bulgura s umakom
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od gljiva
Pileći štapići u ketchupu
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s kozjim sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Salata s mora
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grdobina u pikantnoj šalši
Fileti lososa u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Pureći hamburger
Riža s tunom
Zapečena ricotta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Hladna juha od avokada
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesna rolada u tijestu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina mediterana
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s pistacijama
Piletina s nadjevom od ajvara
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima