Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Crveno ljetno varivo
Piletina na tajlandski način
Tjestenina u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kotleti u pivskom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureći hamburger
Senf s paprikama
Svinjska jetrica u umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pileći štapići u ketchupu
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Svinjski file s povrćem
Gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Dalmatinske polpete
Mesna rolada u tijestu
Slatki lungić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riža s tunom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Salata s mora
Pašticada
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prilog od prokulica
Hladna juha od avokada
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od tune i krastavaca
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Fiš paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od rikule i račića
Srneći file na salatu
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Popečci od bulgura s umakom
Salata od liganja
Salata sa skutom
Caponata alla Podravka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rosti
Tjestenina mediterana
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima