Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Papreni tart s marelicama
Srneći file na salatu
Slatki lungić
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina u finom umaku
Male teleće pitice
Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Street food kuglice
Sočni pureći ražnjići
Rosti
Hladna juha od avokada
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Špinatova juha s feta sirom
Špageti s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Senf s paprikama
Grill pirjana piletina s roštilja
Energetske kuglice s kurkumom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Mesna rolada u tijestu
Pirjani kunić
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Piletina s pistacijama
Caponata alla Podravka
Pureći hamburger
Vegetina enchilada
Čarobni štapići
Riba u bijelom umaku
Pašticada
Grčka seljačka salata
Fileti lososa u finom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od gljiva
Riža s tunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina mediterana
Omlet s paprikom i kukuruzom
Dalmatinske polpete
Crveno ljetno varivo
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Pohane paprike
Svinjska jetrica u umaku
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Empanade s pestom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata sa skutom
Pileća krilca s Coca-Colom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Zapečena ricotta
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani zamotuljci
Krumpir u košuljici
Fiš paprikaš
Svinjski file s povrćem
Prilog od prokulica
Piletina na tajlandski način
Sočna pureća rolada
Popečci od bulgura s umakom
Švicarska juha sa sirom
Salata od tune i krastavaca
Ražnjići od lososa
Cipar - Lungić na ciparski
Polupunjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima