Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Popečci od bulgura s umakom
Mesna rolada u tijestu
Empanade s pestom
Švicarska juha sa sirom
Rižoto na španjolski način
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Vegetina enchilada
Rosti
Kobasica u pivu i pecivu
Papreni tart s marelicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Palamida s čilijem i mangom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tunom
Zapečena ricotta
Svinjska jetrica u umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Energetske kuglice s kurkumom
Hladna juha od avokada
Grčka seljačka salata
Senf s paprikama
Riža s tunom
Juha od rikule i račića
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s pistacijama
Sočna aromatična torta
Piletina s kozjim sirom
Salata od liganja
Krumpir u košuljici
Čarobni štapići
Piletina na tajlandski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fiš paprikaš
Crveno ljetno varivo
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Omlet s paprikom i kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill vratina u sendviču
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani zamotuljci
Salata sa skutom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Street food kuglice
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Pileća krilca s Coca-Colom
Cipar - Lungić na ciparski
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prilog od prokulica
Salata od tune i krastavaca
Pureći hamburger
Dalmatinske polpete
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s pistacijama
Tjestenina mediterana
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Srneći file na salatu
Pašticada
Pohane paprike
Salata s mora
Slatki lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Male teleće pitice
Grdobina u pikantnoj šalši
Gulaš od gljiva
Caponata alla Podravka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima