Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Špageti s pistacijama
Fiš paprikaš
Svinjski file s povrćem
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od rikule i račića
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Crveno ljetno varivo
Grčka seljačka salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Salata s mora
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Pohane paprike
Salata sa skutom
Dalmatinske polpete
Tjestenina mediterana
Srneći file na salatu
Pirjani kunić
Grdobina u pikantnoj šalši
Pureći hamburger
Popečci od bulgura s umakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sočna pureća rolada
Gulaš od gljiva
Pileći štapići u ketchupu
Rosti
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rižoto s tunom
Male teleće pitice
Kobasica u pivu i pecivu
Mesna rolada u tijestu
Polupunjene paprike
Voćna juha od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riža s tunom
Špinatova juha s feta sirom
Salata od tune i krastavaca
Rižoto na španjolski način
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Piletina na tajlandski način
Kotleti u pivskom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s nadjevom od ajvara
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Pečena piletina s limunom
Hladna juha od avokada
Piletina s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s kozjim sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatki lungić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjska jetrica u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Prilog od prokulica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima