Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Jakobove kapice s umakom

Gulaš od gljiva
Hrskava pileća krilca
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Salata od liganja
Popečci od bulgura s umakom
Piletina na tajlandski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Svinjska jetrica u umaku
Ražnjići od lososa
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fiš paprikaš
Pileća krilca s Coca-Colom
Caponata alla Podravka
Krumpir u košuljici
Sočna aromatična torta
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina s kozjim sirom
Čarobni štapići
Tjestenina mediterana
Rižoto s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Papreni tart s marelicama
Salata s mora
Pureći hamburger
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Riža s tunom
Srneći file na salatu
Cipar - Lungić na ciparski
Pohane paprike
Hladna juha od avokada
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
Male teleće pitice
Pileći štapići u ketchupu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od rikule i račića
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rižoto na španjolski način
Sočna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Senf s paprikama
Crveno ljetno varivo
Dalmatinske polpete
Mesna rolada u tijestu
Empanade s pestom
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata sa skutom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Polupunjene paprike
Vegetina enchilada
Špinatova juha s feta sirom
Špageti s pistacijama
Piletina s nadjevom od ajvara
Rosti
Zapečena ricotta
Kotleti u pivskom umaku
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Švicarska juha sa sirom
Palamida s čilijem i mangom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

Sastojci

8 jakobovih kapica
½ žličice Vegete Mediteran
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
60 g luka
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane korice limete
1 žličica sušenog timijana
30 ml konjaka
50 ml prošeka
sol
Papar crni mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Mediteran

Vegeta Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom Mediteran.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  • 3 Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 4 Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Savjet

Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Posluživanje

Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Podijeli s prijateljima