Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina na padelu

Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Meksička party salata
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s ribom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Pogača sa sardinom
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci od morskog psa
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Račići na posteljici od povrća
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Turske pizze
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke