Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina na padelu

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Lazanje s lignjama
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Viška pogača
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Špageti s ribom
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od blitve
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke