Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina na padelu

Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Bugarska pita od krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Viška pogača
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Ossobuco
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s manistrom u škartocu
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Hlebinska i pretepena juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Sendvič s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Odresci od morskog psa
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s ribom
Rajčica s kukuruzom
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke