Meni Search

Gladan kao vuk

Janjetina na padelu

Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Govedina s lukom
Rebarca s grilla
Slatko twist pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski kotleti s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kotlovina
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Neobične punjene paprike
Quiche od bundeve, sira i luka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesna rolada u tijestu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Macho hamburger
Kuhano meso s umakom od hrena
Medeni teleći kotleti
Svinjski medaljoni s kestenima
Mesne okruglice u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slasni BBQ burgeri
Piletina u aromatičnom omotaču
Meso u woku na indonezijski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Janjetina s bižima
Punjeni kelj s plodovima mora
Harrisa janjetina s limunom
Puretina s jabukom iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje pikant
Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Varivo od kelja i teletine
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fino začinjena piletina
Odresci u paketiću
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Polpete od oslića
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Sarma sa suhim mesom
Vegetarijanski čips
Špageti s tikvicama
Tuna burger
Ciganski odrezak
Odresci s umakom od kupina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina s roštilja
Piletina u egzotičnom umaku
Miješani grill
Punjena pečenka u vinu
Obojeni hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pikantni gulaš
Fino varivo v loncu
Slatki lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa s crnim tartufom
Pureći hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Patka s mlincima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Španjolski migas s bundevom
Pileća krilca s roštilja
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Gorički povrtni lonac
Biftek rolice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke