Meni Search

Okrećem novi list

Janjetina na padelu

Pileći gulaš
Žuti medaljoni
Popečci od bulgura s umakom
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mediteranski špageti
Čarobni štapići
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Mirisni prilog iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Empanade s pestom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Vege odresci s marinadom
Palačinke s nadjevom od riže
Kineska juha s račićima i gljivama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u košuljici
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Ljubavne šurlice
Grill povrće na salatu
Polupunjene paprike
Špageti na kineski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohana skuta
Voćna juha od višanja
Raskošna ljetna tava
Lignje i tikvice na štapiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kozice s rižom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Govedina s lukom
Rolice od blitve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Španjolski migas s bundevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rosti
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tunom
Male teleće pitice
Salata s neobičnim preljevom
Prilog od prokulica
Tjestenina fuži s tartufima
Oslić s maslinama
Juha od rikule i račića
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Polpete od slanutka s kurkumom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Njemačka - Jetrica s jabukama
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ramsteak u seksi umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od cvjetače i camemberta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grčka seljačka salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto na španjolski način
Salata od quinoe i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Vegetina enchilada
Caponata alla Podravka
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s pistacijama
Zimski punč
Salata u košaricama od parmezana
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice u umaku
Salata od tune i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
Brusketa s avokadom
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Papreni tart s marelicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna aromatična torta
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od soma
Bruskete od cvjetače
Sočna Wellington pečenka
Pohane paprike
Sočna rebarca
Popečci od cvjetače
Povrtni ražnjići
Rižoto tortice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke