Meni Search

Superwoman

Janjetina na padelu

Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Blagdanska rolada
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ cheeseburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Tuna burger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini shepherd's pie
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Pogača sa sardinom
Bouillabaisse
Gulaš od oslića i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Energetske kuglice s kurkumom
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Riblji ražnjići
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Janjetina nikada nije običan ručak i predstavlja posebno izraženu čast gostima u svim važnim događajima za obitelj. Predlažemo da je pripremite na drugačiji način pirjajući s tikvicama i mini rajčicama te pospete naribanim sirom. Uživajte u posebnom okusu.

Sastojci

800 g janjetine bez kosti (plećka ili but)
2 žličice Vegete
75 ml maslinovog ulja
500 ml vode
1 Goveđa kocka Podravka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
100 g luka
400 g tikvica
150 g mini rajčica
1 žličica nasjeckanog peršina
50 g paškog sira
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Janjetinu očistite i narežite na veće kocke. Pospite Vegetom, stavite na 25 ml zagrijanog maslinovog ulja i popecite na srednjoj vatri.
  • 2 U kipuću vodu stavite goveđu kocku i kuhajte 5 minuta.
  • 3 Kad tekućina koju je pustila janjetina ispari, meso pospite crvenom paprikom i lagano podlijevajte juhom od goveđe kocke. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
  • 4 U drugoj tavici na preostalom maslinovom ulju popecite sitno nasjeckani luk, pa dodajte očišćene i oprane tikvice narezane na veće komade i protisnuti češnjak.
  • 5 Kad tikvice dobiju lijepu boju, dodajte ih u janjetinu i pirjajte oko 10-15 minuta i dalje po potrebi podlijevajte goveđom juhom. Na kraju dodajte mini rajčice prerezane na pola i još kratko pirjajte.
  • 6 Prije posluživanja pospite peršinom i naribanim sirom.

Savjet

Ako volite ljući okus, slobodno dodajte papra, tabasca ili čilija po želji.

Posluživanje

Poslužite uz kuhano tijesto ili njoke.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 518.15 65 65
Kalcij mg 162.6 16 16
Kalij mg 956.74 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 22.59 161 113
Vitamin D μg 25.35 13 13
Vitamin A μg 804 20 16
Sol g 1.37 0 0
Bjelančevine g 47.22 - -
Vlakna g 2.06 - -
Ugljikohidrati g 8.09 - -
Masti g 32.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke