Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Viška pogača
Ramsteak u seksi umaku
Meso s repom
Hrskava pileća krilca
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Pogača sa sardinom
Grdobina s povrćem
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s ribom
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Piletina Kiev
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Ossobuco
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lagana sarma
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Urbana pola
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Odresci od morskog psa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke