Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Lazanje s lignjama
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Viška pogača
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjevene lignje
Meso s repom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Meksička party salata
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s ribom
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Urbana pola
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke