Meni Search

Ful nabrijana

Janjetina s medom od kadulje

Viška pogača
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Pogača sa sardinom
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Ossobuco
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Hlebinska i pretepena juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Pizza sirni jastučići
Krem juha od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lazanje s lignjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Grdobina s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke