Meni Search

Macho

Janjetina s medom od kadulje

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Kotleti u pivskom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća krilca s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s crnim pivom
Dagnje na buzaru
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s acetom balsamicom
Mirisna pureća rolada
Medeni teleći kotleti
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Dip od južnog voća
Odrezak s umakom chimichurri
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Salata od tune i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći štapići u ketchupu
Kotlovina
Delikatesna junetina na češki
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Juha od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Pašticada
Biftek rolice
Pileća krilca s Coca-Colom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Ribarska popara
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Pizza s tunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Kotlet s varivom od leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Teletina s pirjanim povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Punjene tikve
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s lukom
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani tofu s povrćem
Hrenovke u panceti
Macho hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Marinirano svinjsko pečenje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
Slasni BBQ burgeri
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatki lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bakalar s krumpirom
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
File steak na povrću
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke