Meni Search

Superman

Janjetina s medom od kadulje

Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Mirisna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Kokošja juha s požirakima
Mini lazanje
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Lazanje u tavi
Koprivnički odojak
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Macho hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina sa šafranom
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek i salata s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke