Meni Search

Superman

Janjetina s medom od kadulje

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek i salata s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina u finom umaku
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Kokošja juha s požirakima
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Macho hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Koprivnički odojak
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke