Meni Search

Superwoman

Janjetina s medom od kadulje

Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Meksička party salata
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirane srdele
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Lignji po gosposki
Tuna burger
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Male teleće pitice
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke