Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Turske pizze
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci od morskog psa
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Urbana pola
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke