Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Piletina laganini
Meso s repom
Rolice od blitve
Viška pogača
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Krem juha od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Pogača sa sardinom
Urbana pola
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Ossobuco
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Popečci od tikvica
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Salata od liganja
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci od morskog psa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina s povrćem
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Fileti lososa u finom umaku
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Miješani grill
Brancinovo oko
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke