Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Odresci od morskog psa
Zlatna piletina
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ossobuco
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Piletina na kijevski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Viška pogača
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Pizza s tunom
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Urbana pola
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke