Meni Search

Fitness freak

Juha od bundeve s jabukom

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete s povrćem
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cartoccio od bijele ribe
Piletina u finom mediteranskom umaku
Špageti s acetom balsamicom
Ljetni lungić
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od bulgura s umakom
Salata od quinoe i povrća
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Sočni pureći ražnjići
Salata od tune i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Fina pikantna piletina
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Pita s crnim pivom
Brzo jelo od teletine i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kaštelanski makaruni
Zapečena ricotta
Rižini ravioli s mozzarellom
Crveno ljetno varivo
Grdobina u pikantnoj šalši
Vol-au-vent s gljivama
Krem juha od tikvica
Oslić s maslinama
Rižoto s tunom
Salata od liganja
Topla salata barba Frane
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto na španjolski način
Grčka seljačka salata
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Riblja juha s Malte
Proljetno meso i povrće iz woka
Finska - Juha s lososom
Povrtni ražnjići
Ljetna pileća salata
Belgija - Salade Liégeoise
Palamida s čilijem i mangom
Mediteranski grill
Popečci od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Beskvasne calzone
Brancinovo oko
Polpete od slanutka s kurkumom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Meksička party salata
Punjeni filet brancina
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kokošja juha s požirakima
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od cvjetače
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Salata s neobičnim preljevom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina mediterana
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Teriyaki piletina
Caponata alla Podravka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kozice s rižom
Salata s mora
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata s okruglicama od sira
Brzi detoks doručak
Osvježavajući smoothie
Salata sa skutom
Ljubavne šurlice
Vege odresci s marinadom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zelena torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mediteranski špageti
Mediteranska rapsodija
Pikantne grickalice
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prilog od prokulica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.

Sastojci

500 g očišćene bundeve (butternut)
1 jabuka (granny smith)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
½ žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro kajenski papar
Za posluživanje:
2 žlice popečenih koštica bundeve
očišćene sjemenke 1 nara
1 žlica sitno narezanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
  • 2 Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
  • 3 Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
  • 4 Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.03 8 8
Kalij mg 323.82 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.22 3 3
Niacin mg 0.94 7 5
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 378.49 9 8
Sol g 0.22 0 0
Bjelančevine g 1.66 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 13.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.04 - -
- zasićene masne kiseline g 1.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke