Meni Search

Lagana depra

Juha od bundeve s jabukom

Caponata alla Podravka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata sa skutom
Palačinke s nadjevom od riže
Dagnje na buzaru
Salata s neobičnim preljevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rosti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Salata od tune i krastavaca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s pistacijama
Dječje lazanje
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Teletina s pirjanim povrćem
Zapečeni poriluk
Zimski punč
Punjene tikve
Biftek rolice
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Ražnjići od lososa
Glazirana patka s umakom od jabuka
Blagdanski rižoto s bakalarom
Fina pikantna piletina
Pečena janjetina s bademima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Grčka seljačka salata
Mediteranska rapsodija
Povrtni ražnjići
Sočna aromatična torta
Pileća prsa iz pećnice
Lungić u sendviču
Salata s okruglicama od sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ Steak & chips
Umak od limete (Molho de limao)
Palamida s čilijem i mangom
Odresci u umaku s češnjakom
Singapurski ljuti omlet
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohane paprike
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sunčani užitak mediterana
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Senf s paprikama
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Slasni BBQ burgeri
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočni pureći ražnjići
Marinirano svinjsko pečenje
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od rikule i račića
Švicarska juha sa sirom
Špinatova juha s feta sirom
Bugarska pita od krumpira
Osvježavajuća juha od krastavaca
Lungić s povrćem
Pita s crnim pivom
Rižoto tortice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s acetom balsamicom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tunom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Popečci od bulgura s umakom
Riblja juha s Malte
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fino varivo v loncu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ciganski odrezak
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Dalmatinska simfonija
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Marinirana piletina s roštilja
Mirisni prilog iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Hrenovke u panceti
Piletina na tajlandski način
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata od quinoe i povrća
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Španjolski migas s bundevom
Govedina s lukom
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Slatki lungić
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od kelja sa sirom
Proljetno meso i povrće iz woka
Empanade s pestom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina u finom umaku
Voćna salata s piletinom
File steak na povrću
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohana skuta
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rižoto na španjolski način
Piletina s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Riba u bijelom umaku
Piletina Kiev
Hrskave tortice od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Juha od gljiva
Riža s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.

Sastojci

500 g očišćene bundeve (butternut)
1 jabuka (granny smith)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
½ žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro kajenski papar
Za posluživanje:
2 žlice popečenih koštica bundeve
očišćene sjemenke 1 nara
1 žlica sitno narezanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
  • 2 Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
  • 3 Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
  • 4 Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.03 8 8
Kalij mg 323.82 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.22 3 3
Niacin mg 0.94 7 5
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 378.49 9 8
Sol g 0.22 0 0
Bjelančevine g 1.66 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 13.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.04 - -
- zasićene masne kiseline g 1.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke