Meni Search

Lagana depra

Juha od bundeve s jabukom

Pohani zamotuljci
Rižoto s tunom
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Hrenovke u panceti
Lungić u sendviču
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s okruglicama od sira
Tjestenina fuži s tartufima
Grčka seljačka salata
Crveno ljetno varivo
Teriyaki piletina
Zimski punč
Zapečeni poriluk
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata sa skutom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u finom mediteranskom umaku
Fino varivo v loncu
Kineska juha s račićima i gljivama
Empanade s pestom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švicarska juha sa sirom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata od tune i krastavaca
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slasni BBQ burgeri
Odresci u umaku s češnjakom
Pečena piletina s limunom
Popečci od bulgura s umakom
Hrskave tortice od krumpira
Rižoto tortice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Riblja juha s Malte
Pohana skuta
Marinirana piletina s roštilja
Rosti
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Dip od južnog voća
Ražnjići od lososa
Šampinjoni u palačinki
Dalmatinska simfonija
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Dagnje na buzaru
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slatki lungić
BBQ Steak & chips
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina Kiev
Govedina s lukom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Uskršnja šunka na zabavan način
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena janjetina s bademima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Sunčani užitak mediterana
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Senf s paprikama
Polupunjene paprike
Glazirana patka s umakom od jabuka
Singapurski ljuti omlet
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice
Ciganski odrezak
Povrtni lonac
Špinatova juha s feta sirom
File steak na povrću
Špageti s acetom balsamicom
Piletina na tajlandski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočni pureći ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Caponata alla Podravka
Piletina s pistacijama
Piletina sa šafranom
Teletina s pirjanim povrćem
Voćna salata s piletinom
Palamida s čilijem i mangom
Pita s crnim pivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Rebarca s grilla
Pohane paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Biftek rolice
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina u finom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od gljiva
Finska - Juha s lososom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna aromatična torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grill vratina u sendviču
Špageti na kineski način
Juha od rikule i račića
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Punjene tikve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranska rapsodija
Pileći štapići u ketchupu
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Riža s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.

Sastojci

500 g očišćene bundeve (butternut)
1 jabuka (granny smith)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
½ žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro kajenski papar
Za posluživanje:
2 žlice popečenih koštica bundeve
očišćene sjemenke 1 nara
1 žlica sitno narezanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
  • 2 Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
  • 3 Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
  • 4 Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.03 8 8
Kalij mg 323.82 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.22 3 3
Niacin mg 0.94 7 5
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 378.49 9 8
Sol g 0.22 0 0
Bjelančevine g 1.66 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 13.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.04 - -
- zasićene masne kiseline g 1.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke