Meni Search

Okrećem novi list

Juha od cvjetače i camemberta

Ramsteak u seksi umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Ražnjići od lososa
Čudotvorni čaj za detoks
Zimski punč
Prežgana juha
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s lukom
Rosti
Janjetina na padelu
Rižoto tortice
Mirisni prilog iz pećnice
Caponata alla Podravka
Prilog od prokulica
Raskošna ljetna tava
Mini lazanje
Pohana skuta
Pileći gulaš
Ljubavne šurlice
Polupunjene paprike
Rižoto na španjolski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tunom
Čarobni štapići
Žuti medaljoni
Mediteranski špageti
Grčka seljačka salata
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohane paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna Wellington pečenka
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Sočna aromatična torta
Zapečena ricotta
Špageti na kineski način
Juha od rikule i račića
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Brusketa s avokadom
Uskršnja šunka na zabavan način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od bulgura s umakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Pileći bataci s umakom od luka
Oslić s maslinama
Empanade s pestom
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Kozice s rižom
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata s cous-cousom
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Salata od quinoe i povrća
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od blitve
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Piletina s pistacijama
Popečci od cvjetače
Rolice od soma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir u košuljici
Salata u košaricama od parmezana
Povrtni ražnjići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Crveno ljetno varivo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Grill povrće na salatu
Salata od tune i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od cvjetače dobit će poseban francuski “štih” dodate li malo plemenitog sira Camembert. A želite li još više istaknuti posebnost ove juhe, pospite je mljevenim ili grubo nasjeckanim lješnjacima.

Sastojci

800 g cvjetače
500 ml mlijeka
sol
Vegeta Maestro bijeli papar
100-150 ml malo masnog vrhnja
225 g Camembert sira narezanog na komadiće
1-2 žlice maslinova ulje
1 žlica Vegete

Koristili smo

Bijeli papar mljeveni

Bijeli papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 U posudu za kuhanje stavite cvjetiće cvjetače, mlijeko, vodu, senf i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta dok cvjetača ne omekša.
  • 2 Malo posolite, popaprite i još kratko prokuhajte.
  • 3 Kratko ohladite pa sve sastojke usitnite.
  • 4 Juhu vratite na vatru, umiješajte vrhnje i kratko prokuhajte.
  • 5 Dodajte maslinovo ulje i sir Camembert narezan na manje dijelove.

Savjet

Prije posluživanja u juhu možete dodati 2-3 žlice limunova soka.

Kupljenu cvjetaču čuvajte u hladnjaku u papirnoj ili plastičnoj vrećici najduže 3-5 dana. Položite je sa stabljikom prema dolje kako bi izbjegli nakupljanje vlage.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno cvjetićima cvjetače, a možete i posuti svježe naribanim lješnjacima.

Male tajne

Želite li ovoj nježnoj juhi dodati osebujan pikantni okus, na početku pripreme dodajte žlicu senfa rustica Podravka i dalje pripremajte po receptu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 300.62 38 38
Kalcij mg 312.81 31 31
Kalij mg 650.85 18 18
Niacin mg 4.25 30 21
Vitamin C mg 63.03 84 70
Vitamin D μg 42.99 21 21
Vitamin A μg 659.89 16 13
Sol g 1.92 0 0
Bjelančevine g 13.99 - -
Vlakna g 3.36 - -
Ugljikohidrati g 13.02 - -
Masti g 18.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke