Meni Search

Pucam po šavovima

Juha od cvjetače i camemberta

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Tuna burger
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada s njokima
Tjestenina mediterana
Pohani tofu s povrćem
Grčka seljačka salata
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetna pileća salata
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Palačinke s nadjevom od riže
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s pirjanim povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od kelja sa sirom
Pureći hamburger
Okruglice u umaku od rajčice
Pašticada
Pizza sirni jastučići
Svinjska jetrica u umaku
Pizza s tunom
Fiš paprikaš
Pikantne mazalice
Mediteranski kruščić s lovorom
Špinatova juha s feta sirom
Hrskavi krumpir iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Košarice od lisnatog tijesta
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Hrenovke u panceti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Pileći štapići u ketchupu
Čarobni štapići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Vratina s roštilja
Cipar - Lungić na ciparski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slasni BBQ burgeri
Zapečena ricotta
Krumpir u košuljici
Zlatna piletina
Fino začinjena piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kotleti u pivskom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Mesna rolada u tijestu
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od cvjetače dobit će poseban francuski “štih” dodate li malo plemenitog sira Camembert. A želite li još više istaknuti posebnost ove juhe, pospite je mljevenim ili grubo nasjeckanim lješnjacima.

Sastojci

800 g cvjetače
500 ml mlijeka
sol
Vegeta Maestro bijeli papar
100-150 ml malo masnog vrhnja
225 g Camembert sira narezanog na komadiće
1-2 žlice maslinova ulje
1 žlica Vegete

Koristili smo

Bijeli papar mljeveni

Bijeli papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 U posudu za kuhanje stavite cvjetiće cvjetače, mlijeko, vodu, senf i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta dok cvjetača ne omekša.
  • 2 Malo posolite, popaprite i još kratko prokuhajte.
  • 3 Kratko ohladite pa sve sastojke usitnite.
  • 4 Juhu vratite na vatru, umiješajte vrhnje i kratko prokuhajte.
  • 5 Dodajte maslinovo ulje i sir Camembert narezan na manje dijelove.

Savjet

Prije posluživanja u juhu možete dodati 2-3 žlice limunova soka.

Kupljenu cvjetaču čuvajte u hladnjaku u papirnoj ili plastičnoj vrećici najduže 3-5 dana. Položite je sa stabljikom prema dolje kako bi izbjegli nakupljanje vlage.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno cvjetićima cvjetače, a možete i posuti svježe naribanim lješnjacima.

Male tajne

Želite li ovoj nježnoj juhi dodati osebujan pikantni okus, na početku pripreme dodajte žlicu senfa rustica Podravka i dalje pripremajte po receptu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 300.62 38 38
Kalcij mg 312.81 31 31
Kalij mg 650.85 18 18
Niacin mg 4.25 30 21
Vitamin C mg 63.03 84 70
Vitamin D μg 42.99 21 21
Vitamin A μg 659.89 16 13
Sol g 1.92 0 0
Bjelančevine g 13.99 - -
Vlakna g 3.36 - -
Ugljikohidrati g 13.02 - -
Masti g 18.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke