Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Marokanska salata s cous-cousom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina u finom umaku
Senf s paprikama
Dip od južnog voća
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zimski punč
Ražnjići od lososa
File steak na povrću
Slatki lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Čarobna ljetna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Empanade s pestom
BBQ Steak & chips
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto na španjolski način
Osvježavajuća juha od krastavaca
Juha od rikule i račića
Umak od limete (Molho de limao)
Pileći štapići u ketchupu
Slasni BBQ burgeri
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s okruglicama od sira
Riža s tunom
Sočna aromatična torta
Zabavni kineski ravioli
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zapečeni poriluk
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranska rapsodija
Špageti na kineski način
Salata od quinoe i povrća
Hrenovke u panceti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Salata od tune i krastavaca
Teletina s pirjanim povrćem
Voćna salata s piletinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s crnim pivom
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Kuhana govedina s umakom od hrena
Riblja juha s Malte
Biftek rolice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Šampinjoni u palačinki
Marinirano svinjsko pečenje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tunom
Caponata alla Podravka
Grill vratina u sendviču
Juha od kelja sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanski rižoto s bakalarom
Dječje lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rosti
Punjene tikve
Prežgana juha
Rebarca s grilla
Špinatova juha s feta sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata sa skutom
Polupunjene paprike
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto tortice
Juha od bundeve s jabukom
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švicarska juha sa sirom
Dalmatinska simfonija
Piletina s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Singapurski ljuti omlet
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Popečci od bulgura s umakom
Hrskava pileća krilca
Kineska juha s račićima i gljivama
Ciganski odrezak
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Hrskave tortice od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Sunčani užitak mediterana
Salata s neobičnim preljevom
Pohana skuta
Palamida s čilijem i mangom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pečena janjetina s bademima
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća krilca s Coca-Colom
Uskršnja šunka na zabavan način
Grčka seljačka salata
Piletina s pistacijama
Govedina s lukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Piletina na tajlandski način
Svinjski gulaš
Dagnje na buzaru
Fino varivo v loncu
Teriyaki piletina
Crveno ljetno varivo
Povrtni lonac
Pohane paprike
Glazirana patka s umakom od jabuka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke