Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uskršnja šunka na zabavan način
Blagdanski rižoto s bakalarom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani zamotuljci
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna salata s piletinom
Riblja juha s Malte
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ciganski odrezak
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Zimski punč
Rižoto na španjolski način
Zapečeni poriluk
Caponata alla Podravka
Palamida s čilijem i mangom
Pečena janjetina s bademima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
File steak na povrću
Slatki lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Osvježavajuća juha od krastavaca
Dip od južnog voća
Pileća krilca s Coca-Colom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Empanade s pestom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohane paprike
Uzbudljivi kolač od blitve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od tune i krastavaca
Piletina u finom mediteranskom umaku
Dagnje na buzaru
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskave tortice od krumpira
Singapurski ljuti omlet
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata s okruglicama od sira
Tjestenina u finom umaku
Piletina sa šafranom
Švicarska juha sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na tajlandski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Senf s paprikama
Lungić u sendviču
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s acetom balsamicom
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od bundeve s jabukom
Pileći štapići u ketchupu
Špinatova juha s feta sirom
Crveno ljetno varivo
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Španjolski migas s bundevom
Salata od quinoe i povrća
BBQ Steak & chips
Marinirana piletina s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tunom
Rosti
Juha od kelja sa sirom
Voćna juha od višanja
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Riža s tunom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Dalmatinska simfonija
Kineska juha s račićima i gljivama
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Polupunjene paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Rebarca s grilla
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Biftek rolice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Punjene tikve
Pita s crnim pivom
Govedina s lukom
Rižoto tortice
Sunčani užitak mediterana
Slasni BBQ burgeri
Lazanje u tavi
Grčka seljačka salata
Umak od limete (Molho de limao)
Hrenovke u panceti
Piletina s mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Salata sa skutom
Piletina Kiev
Sočna aromatična torta
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileća prsa iz pećnice
Finska - Juha s lososom
Mediteranska rapsodija
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Piletina s pistacijama
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski gulaš
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Pohana skuta
Šampinjoni u palačinki
Piletina s povrćem
Fino varivo v loncu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke