Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Pileći štapići u ketchupu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dalmatinska simfonija
Lungić s povrćem
Rižoto s tunom
Sunčani užitak mediterana
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tjestenina u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje u tavi
Hrenovke u panceti
Bugarska pita od krumpira
Pohane paprike
Pohani zamotuljci
Salata od tune i krastavaca
Salata s neobičnim preljevom
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Juha od bundeve s jabukom
Pohana skuta
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatki lungić
Glazirana patka s umakom od jabuka
Caponata alla Podravka
Riblja juha s Malte
Piletina s pistacijama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prežgana juha
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Pileća krilca s Coca-Colom
Špageti s acetom balsamicom
Punjene tikve
Teletina s pirjanim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
BBQ Steak & chips
Govedina s lukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Zimski punč
Palamida s čilijem i mangom
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dagnje na buzaru
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ciganski odrezak
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u bijelom umaku
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa iz pećnice
Švicarska juha sa sirom
Hrskave tortice od krumpira
Riža s tunom
Povrtni lonac
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina Kiev
Osvježavajuća juha od krastavaca
Empanade s pestom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Marinirano svinjsko pečenje
Grill pirjana piletina s roštilja
Juha od kelja sa sirom
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni poriluk
Hrskava pileća krilca
Teriyaki piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od quinoe i povrća
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata sa skutom
Marokanska salata s cous-cousom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranska rapsodija
Nadjevene lignje
Crveno ljetno varivo
Grčka seljačka salata
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Fino varivo v loncu
Špinatova juha s feta sirom
Rajčica s kukuruzom
Dip od južnog voća
Pečena piletina s limunom
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Biftek rolice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna salata s piletinom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s okruglicama od sira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Piletina na tajlandski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Polupunjene paprike
Piletina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mirisni prilog iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Španjolski migas s bundevom
Sočni pureći ražnjići
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Rižoto tortice
Kineska juha s račićima i gljivama
Čarobna ljetna piletina
Finska - Juha s lososom
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Blagdanski rižoto s bakalarom
Slasni BBQ burgeri
Rosti
File steak na povrću
Pečena janjetina s bademima
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pita s crnim pivom
Mesne okruglice
Singapurski ljuti omlet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke