Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Sunčani užitak mediterana
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riža s tunom
Piletina Kiev
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Marinirano svinjsko pečenje
Glazirana patka s umakom od jabuka
Juha od bundeve s jabukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Singapurski ljuti omlet
Povrtni lonac
Špinatova juha s feta sirom
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s pistacijama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata s neobičnim preljevom
Senf s paprikama
Kineska juha s račićima i gljivama
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrskava pileća krilca
Juha od kelja sa sirom
Popečci od bulgura s umakom
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Biftek rolice
Pohane paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Slatki lungić
Riblja juha s Malte
Ciganski odrezak
Grill pirjana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata od tune i krastavaca
Lungić u sendviču
Svinjski gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Švicarska juha sa sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od quinoe i povrća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Dječje lazanje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Hrenovke u panceti
Pileći štapići u ketchupu
Palačinke s nadjevom od riže
Rosti
Dagnje na buzaru
Tjestenina u finom umaku
Blagdanski rižoto s bakalarom
Voćna juha od višanja
Mediteranska rapsodija
Fino varivo v loncu
Voćna salata s piletinom
Lazanje u tavi
Teletina s pirjanim povrćem
Rebarca s grilla
BBQ Steak & chips
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Punjene tikve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grčka seljačka salata
Govedina s lukom
Sočna aromatična torta
Palamida s čilijem i mangom
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Marokanska salata s cous-cousom
Hrskave tortice od krumpira
File steak na povrću
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slasni BBQ burgeri
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Empanade s pestom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od lososa
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Povrtni ražnjići
Pita s crnim pivom
Pohana skuta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zapečeni poriluk
Dalmatinska simfonija
Špageti s acetom balsamicom
Pečena janjetina s bademima
Polupunjene paprike
Pileća prsa iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Cous-cous s povrćem
Zimski punč
Rižoto tortice
Odresci u umaku s češnjakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Salata sa skutom
Španjolski migas s bundevom
Salata s okruglicama od sira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke