Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Odresci u umaku s češnjakom
Singapurski ljuti omlet
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Hrskave tortice od krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Riža s tunom
Zapečeni poriluk
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći štapići u ketchupu
Salata s okruglicama od sira
Piletina u finom mediteranskom umaku
Riblja juha s Malte
Salata od quinoe i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Punjene tikve
Lungić u sendviču
Caponata alla Podravka
Pohana skuta
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od kelja sa sirom
Pečena piletina s limunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata sa skutom
BBQ Steak & chips
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohani zamotuljci
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slatki lungić
Špageti na kineski način
Ražnjići od lososa
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Španjolski migas s bundevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
Slasni BBQ burgeri
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Grdobina u pikantnoj šalši
Juha od bundeve s jabukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dagnje na buzaru
Pečena janjetina s bademima
Rosti
Fino varivo v loncu
Ciganski odrezak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Empanade s pestom
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Pileća prsa iz pećnice
Piletina na tajlandski način
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Osvježavajuća juha od krastavaca
Svinjski gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Grčka seljačka salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švicarska juha sa sirom
Mediteranska rapsodija
Salata od tune i krastavaca
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od rikule i račića
Polupunjene paprike
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teriyaki piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Hrenovke u panceti
Marinirana piletina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća krilca s Coca-Colom
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Salata s neobičnim preljevom
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Blagdanski rižoto s bakalarom
Grill vratina u sendviču
Biftek rolice
Špageti s acetom balsamicom
Govedina s lukom
Piletina Kiev
File steak na povrću
Dip od južnog voća
Piletina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Pohane paprike
Piletina s mascarponeom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s crnim pivom
Tjestenina u finom umaku
Lazanje u tavi
Crveno ljetno varivo
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uskršnja šunka na zabavan način
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špinatova juha s feta sirom
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Povrtni lonac
Voćna salata s piletinom
Rižoto tortice
Sunčani užitak mediterana
Dalmatinska simfonija
Rižoto s tunom
Finska - Juha s lososom
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke