Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Pohani tofu s povrćem
Fino varivo v loncu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna aromatična torta
Špinatova juha s feta sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Singapurski ljuti omlet
Lazanje u tavi
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od bulgura s umakom
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Slasni BBQ burgeri
Hrskave tortice od krumpira
Mediteranska rapsodija
Ražnjići od lososa
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Senf s paprikama
Ciganski odrezak
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina sa šafranom
Dip od južnog voća
Lungić u sendviču
Crveno ljetno varivo
Marinirano svinjsko pečenje
Povrtni lonac
Meksička party salata
File steak na povrću
Salata od tune i krastavaca
Punjene tikve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohane paprike
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata s okruglicama od sira
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni poriluk
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grčka seljačka salata
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani zamotuljci
Španjolski migas s bundevom
Salata s neobičnim preljevom
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s povrćem
Hrskava pileća krilca
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Empanade s pestom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrenovke u panceti
Riža s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od rikule i račića
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Voćna salata s piletinom
Švicarska juha sa sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s pistacijama
Pita s crnim pivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Piletina na tajlandski način
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata sa skutom
Piletina s mascarponeom
Zimski punč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dalmatinska simfonija
Glazirana patka s umakom od jabuka
Juha od kelja sa sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uskršnja šunka na zabavan način
BBQ Steak & chips
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sunčani užitak mediterana
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Biftek rolice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Riblja juha s Malte
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti na kineski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dagnje na buzaru
Blagdanski rižoto s bakalarom
Rosti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena janjetina s bademima
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pileći štapići u ketchupu
Piletina u finom mediteranskom umaku
Caponata alla Podravka
Cous-cous s povrćem
Polupunjene paprike
Rižoto tortice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kineska juha s račićima i gljivama
Palamida s čilijem i mangom
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Povrtni ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slatki lungić
Govedina s lukom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pileća prsa iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke