Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Juha od rikule i račića
Pohani zamotuljci
Marinirana piletina s roštilja
Juha od bundeve s jabukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Palamida s čilijem i mangom
Cous-cous s povrćem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Mediteranska rapsodija
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečeni poriluk
Povrtni lonac
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Voćna salata s piletinom
Dječje lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Dip od južnog voća
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rižoto tortice
Teriyaki piletina
Senf s paprikama
Mirisni prilog iz pećnice
Špinatova juha s feta sirom
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
Rosti
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Fino varivo v loncu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjene tikve
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Pohane paprike
Govedina s lukom
Hrenovke u panceti
Crveno ljetno varivo
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s povrćem
Piletina na tajlandski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Riblja juha s Malte
Prežgana juha
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina sa šafranom
Salata od tune i krastavaca
Slasni BBQ burgeri
Rižoto s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Singapurski ljuti omlet
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Svinjski gulaš
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pečena piletina s limunom
Tjestenina u finom umaku
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Dalmatinska simfonija
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirano svinjsko pečenje
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zimski punč
Marokanska salata s cous-cousom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rebarca s grilla
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od quinoe i povrća
Sočni pureći ražnjići
Španjolski migas s bundevom
Grill vratina u sendviču
Riba u bijelom umaku
Pohana skuta
Špageti s acetom balsamicom
Ciganski odrezak
Bugarska pita od krumpira
Sunčani užitak mediterana
Pita s crnim pivom
Juha od kelja sa sirom
Meksička party salata
Empanade s pestom
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa iz pećnice
Nadjevene lignje
Salata sa skutom
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
File steak na povrću
Pečena janjetina s bademima
Popečci od bulgura s umakom
Švicarska juha sa sirom
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Hrskave tortice od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna aromatična torta
Glazirana patka s umakom od jabuka
BBQ Steak & chips
Biftek rolice
Piletina s pistacijama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata s okruglicama od sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke