Meni Search

Okrećem novi list

Juha od kokosa, đumbira i mrkve

Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljubavne šurlice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Sočna Wellington pečenka
Papreni tart s marelicama
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zabavni kineski ravioli
Kuglice od riže i svježeg sira
Rosti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Žuti medaljoni
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečena ricotta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Govedina s lukom
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Vegetina enchilada
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polupunjene paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prilog od prokulica
Piletina s mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata s neobičnim preljevom
Cous-cous s povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Kaštelanski makaruni
Sočna aromatična torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lignje punjene crvenim radićem
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto tortice
Rižoto s tunom
Bruskete od cvjetače
Pirjani kunić
Grčka seljačka salata
Zimski punč
Sočna pureća rolada
Rolice od soma
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Pohana skuta
Caponata alla Podravka
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Uskršnja šunka na zabavan način
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Palačinke s nadjevom od riže
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Crveno ljetno varivo
Roštilj s umakom Romesco
Kozice s rižom
Raskošna ljetna tava
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Salata od tune i povrća
Salata s mora
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir u košuljici
Rižoto na španjolski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Oslić s maslinama
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Piletina s pistacijama
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Čarobni štapići
Juha od rikule i račića
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Špageti na kineski način
Kineska juha s račićima i gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nemate li priliku otputovati na daleke Havaje, egzotičnu atmosferu možete si dočarati ako pripremite ovu nesvakidašnju juhu. Za potpun užitak poslužite je u kokosu.
Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.

Sastojci

120 g luka
600 g mrkve
450 g batata
40 ml ulja
50 g đumbira
1 žlica Vegete pikant
700 ml vode
500 ml kokosova mlijeka
1 žličica Meda cvjetnog Podravka
2 žlice limunova soka
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Luk nasjeckajte, mrkvu naribajte, a batat narežite na kockice.
  • 2 Na ulju kratko popecite luk.
  • 3 Dodajte pripremljenu mrkvu i naribani đumbir. Zajedno kratko popecite, a nakon toga dodajte batat, Vegetu pikant i vodu. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  • 4 Povrće ocijedite tako da dio juhe ostavite, a ostatak juhe od povrća ostavite sa strane.
  • 5 Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom tako da dobijete pire od povrća.
  • 6 Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko, preostalu juhu od povrća, med, limunov sok i papar.
  • 7 Juhu zakipite po potrebi, dodajte još vode i kuhajte 2-3 minute.

Savjet

Kokosovo mlijeko možete napraviti miješajući kokosovo brašno ili, još bolje, svježe naribani kokos s toplom vodom u omjeru 1:1,5. Ostavite jedan sat i procijedite na cjediljku. Kokosovo brašno stavite u gazu i još jednom procijedite svu tekućinu.

Posluživanje

Juhu pospite peršinom i poslužite toplu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 134.25 17 17
Kalcij mg 109.76 11 11
Kalij mg 1106.58 30 30
Niacin mg 3.24 23 16
Vitamin C mg 49.37 66 55
Vitamin E mg 8.54 39 39
Vitamin A μg 64815.1 1620 1296
Sol g 1.63 0 0
Bjelančevine g 5.05 - -
Vlakna g 9.61 - -
Ugljikohidrati g 52.74 - -
Masti g 10.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke