Meni Search

Okrećem novi list

Juha od kokosa, đumbira i mrkve

Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto s tunom
Brusketa s avokadom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vegetina enchilada
Pohani tofu s povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Čarobni štapići
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Rosti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Sočna Wellington pečenka
Zimski punč
Mesne okruglice
Mirisni prilog iz pećnice
Male teleće pitice
Empanade s pestom
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grčka seljačka salata
Voćna juha od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s pistacijama
Ramsteak u seksi umaku
Zapečena ricotta
Ražnjići od lososa
Krumpir u košuljici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Papreni tart s marelicama
Senf s paprikama
Rižoto na španjolski način
Juha od cvjetače i camemberta
Pirjani kunić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata u košaricama od parmezana
Palačinke s nadjevom od riže
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Španjolski migas s bundevom
Vege odresci s marinadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Rolice od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Caponata alla Podravka
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Oslić s maslinama
Piletina s mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Polpete od slanutka s kurkumom
Prilog od prokulica
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto tortice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kaštelanski makaruni
Lignje i tikvice na štapiću
Juha od rikule i račića
Ljubavne šurlice
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
Rolice od soma
Zlatna piletina
Raskošna ljetna tava
Salata od tune i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Pohana skuta
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Žuti medaljoni
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Bruskete od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Fina pikantna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Popečci od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna aromatična torta
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nemate li priliku otputovati na daleke Havaje, egzotičnu atmosferu možete si dočarati ako pripremite ovu nesvakidašnju juhu. Za potpun užitak poslužite je u kokosu.
Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.

Sastojci

120 g luka
600 g mrkve
450 g batata
40 ml ulja
50 g đumbira
1 žlica Vegete pikant
700 ml vode
500 ml kokosova mlijeka
1 žličica Meda cvjetnog Podravka
2 žlice limunova soka
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Luk nasjeckajte, mrkvu naribajte, a batat narežite na kockice.
  • 2 Na ulju kratko popecite luk.
  • 3 Dodajte pripremljenu mrkvu i naribani đumbir. Zajedno kratko popecite, a nakon toga dodajte batat, Vegetu pikant i vodu. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  • 4 Povrće ocijedite tako da dio juhe ostavite, a ostatak juhe od povrća ostavite sa strane.
  • 5 Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom tako da dobijete pire od povrća.
  • 6 Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko, preostalu juhu od povrća, med, limunov sok i papar.
  • 7 Juhu zakipite po potrebi, dodajte još vode i kuhajte 2-3 minute.

Savjet

Kokosovo mlijeko možete napraviti miješajući kokosovo brašno ili, još bolje, svježe naribani kokos s toplom vodom u omjeru 1:1,5. Ostavite jedan sat i procijedite na cjediljku. Kokosovo brašno stavite u gazu i još jednom procijedite svu tekućinu.

Posluživanje

Juhu pospite peršinom i poslužite toplu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 134.25 17 17
Kalcij mg 109.76 11 11
Kalij mg 1106.58 30 30
Niacin mg 3.24 23 16
Vitamin C mg 49.37 66 55
Vitamin E mg 8.54 39 39
Vitamin A μg 64815.1 1620 1296
Sol g 1.63 0 0
Bjelančevine g 5.05 - -
Vlakna g 9.61 - -
Ugljikohidrati g 52.74 - -
Masti g 10.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke