Meni Search

Okrećem novi list

Juha od kokosa, đumbira i mrkve

Kozice s rižom
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Papreni tart s marelicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Rižini ravioli s mozzarellom
Polupunjene paprike
Rižoto tortice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohana skuta
Empanade s pestom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Velika Britanija - Pastirska pita
Njemačka - Jetrica s jabukama
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečena ricotta
Polpete od slanutka s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Špageti na kineski način
Pileća prsa iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Salata s mora
Sočna Wellington pečenka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ljubavne šurlice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Žuti medaljoni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Caponata alla Podravka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Čudotvorni čaj za detoks
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata od quinoe i povrća
Popečci od cvjetače
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rosti
Senf s paprikama
Salata s neobičnim preljevom
Mesne okruglice u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Bruskete od cvjetače
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grčka seljačka salata
Raskošna ljetna tava
Španjolski migas s bundevom
Povrtni ražnjići
Palačinke s nadjevom od riže
Salata u košaricama od parmezana
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje i tikvice na štapiću
Voćna juha od višanja
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Čarobni štapići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od soma
Kuglice od riže i svježeg sira
Oslić s maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od tune i povrća
Mediteranski špageti
Zimski punč
Juha od cvjetače i camemberta
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina s pistacijama
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Sočna aromatična torta
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Pohane paprike
Vegetina enchilada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nemate li priliku otputovati na daleke Havaje, egzotičnu atmosferu možete si dočarati ako pripremite ovu nesvakidašnju juhu. Za potpun užitak poslužite je u kokosu.
Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.

Sastojci

120 g luka
600 g mrkve
450 g batata
40 ml ulja
50 g đumbira
1 žlica Vegete pikant
700 ml vode
500 ml kokosova mlijeka
1 žličica Meda cvjetnog Podravka
2 žlice limunova soka
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Luk nasjeckajte, mrkvu naribajte, a batat narežite na kockice.
  • 2 Na ulju kratko popecite luk.
  • 3 Dodajte pripremljenu mrkvu i naribani đumbir. Zajedno kratko popecite, a nakon toga dodajte batat, Vegetu pikant i vodu. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  • 4 Povrće ocijedite tako da dio juhe ostavite, a ostatak juhe od povrća ostavite sa strane.
  • 5 Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom tako da dobijete pire od povrća.
  • 6 Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko, preostalu juhu od povrća, med, limunov sok i papar.
  • 7 Juhu zakipite po potrebi, dodajte još vode i kuhajte 2-3 minute.

Savjet

Kokosovo mlijeko možete napraviti miješajući kokosovo brašno ili, još bolje, svježe naribani kokos s toplom vodom u omjeru 1:1,5. Ostavite jedan sat i procijedite na cjediljku. Kokosovo brašno stavite u gazu i još jednom procijedite svu tekućinu.

Posluživanje

Juhu pospite peršinom i poslužite toplu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 134.25 17 17
Kalcij mg 109.76 11 11
Kalij mg 1106.58 30 30
Niacin mg 3.24 23 16
Vitamin C mg 49.37 66 55
Vitamin E mg 8.54 39 39
Vitamin A μg 64815.1 1620 1296
Sol g 1.63 0 0
Bjelančevine g 5.05 - -
Vlakna g 9.61 - -
Ugljikohidrati g 52.74 - -
Masti g 10.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke