Meni Search

Okrećem novi list

Juha od rikule i račića

Ražnjići od lososa
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Piletina s pistacijama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto s tunom
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Ljubavne šurlice
Španjolski migas s bundevom
Salata u košaricama od parmezana
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s neobičnim preljevom
Kozice s rižom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir u košuljici
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohana skuta
Kaštelanski makaruni
Raskošna ljetna tava
Salata s mora
Rižoto na španjolski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Govedina s lukom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čarobni štapići
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna pureća rolada
Salata od quinoe i povrća
Papreni tart s marelicama
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uskršnja šunka na zabavan način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Prilog od prokulica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zimski punč
Brusketa s avokadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohane paprike
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od soma
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna rebarca
Polupunjene paprike
Oslić s maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Caponata alla Podravka
Empanade s pestom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći gulaš
Senf s paprikama
Rižoto tortice
Grčka seljačka salata
Zapečena ricotta
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od cvjetače i camemberta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Žuti medaljoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rosti
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Cous-cous s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice u umaku
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Crveno ljetno varivo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od tune i povrća
Polpete od slanutka s kurkumom
Kineska juha s račićima i gljivama
Vegetina enchilada
Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Popečci od bulgura s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke