Meni Search

Okrećem novi list

Juha od rikule i račića

Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Govedina s lukom
Salata u košaricama od parmezana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Rosti
Rolice od blitve
Sočna rebarca
Palačinke s nadjevom od riže
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od cvjetače i camemberta
Marokanska salata s cous-cousom
Španjolski migas s bundevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Žuti medaljoni
Prilog od prokulica
Kozice s rižom
Cous-cous s povrćem
Špageti na kineski način
Crveno ljetno varivo
Zimski punč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od soma
Caponata alla Podravka
Polpete od slanutka s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Rižoto s tunom
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pečena piletina s limunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od bulgura s umakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Senf s paprikama
Vegetina enchilada
Salata od tune i povrća
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grčka seljačka salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižoto tortice
Roštilj s umakom Romesco
Krumpir u košuljici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Čudotvorni čaj za detoks
Pirjani kunić
Čarobni štapići
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna Wellington pečenka
Rižoto na španjolski način
Salata s neobičnim preljevom
Ražnjići od lososa
Piletina s pistacijama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zlatna piletina
Polupunjene paprike
Pileći gulaš
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Kineska juha s račićima i gljivama
Oslić s maslinama
Prežgana juha
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Lignje i tikvice na štapiću
Raskošna ljetna tava
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Belgija - Salade Liégeoise
Uskršnja šunka na zabavan način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od quinoe i povrća
Pohane paprike
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke