Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Pileći štapići u ketchupu
Riba u bijelom umaku
Rižoto na španjolski način
Belgija - Salade Liégeoise
Grčka seljačka salata
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Male teleće pitice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina s pistacijama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od tune i krastavaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Srneći file na salatu
Slatki lungić
Piletina s kozjim sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Crveno ljetno varivo
Rosti
Senf s paprikama
Fiš paprikaš
Popečci od bulgura s umakom
Cipar - Lungić na ciparski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina u finom umaku
Gulaš od gljiva
Pohane paprike
Zapečena ricotta
Sočni pureći ražnjići
Caponata alla Podravka
Špageti s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Jakobove kapice s umakom
Rajčica s kukuruzom
Polupunjene paprike
Prilog od prokulica
Pašticada
Piletina na tajlandski način
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Palamida s čilijem i mangom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina mediterana
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir u košuljici
Svinjska jetrica u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hrskava pileća krilca
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Dalmatinske polpete
Salata sa skutom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hladna juha od avokada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pureći hamburger
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima