Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Hladna juha od avokada
Grčka seljačka salata
Fiš paprikaš
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Polupunjene paprike
Sočna pureća rolada
Riža s tunom
Salata s mora
Rosti
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Špageti s pistacijama
Pohane paprike
Empanade s pestom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Grill vratina u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina u finom umaku
Piletina s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ražnjići od lososa
Pileći štapići u ketchupu
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Rižoto na španjolski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tunom
Salata od tune i krastavaca
Vegetina enchilada
Sočna aromatična torta
Zapečena ricotta
Gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Dalmatinske polpete
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Male teleće pitice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Cipar - Lungić na ciparski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špinatova juha s feta sirom
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Srneći file na salatu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prilog od prokulica
Pašticada
Mesna rolada u tijestu
Fileti lososa u finom umaku
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Street food kuglice
Papreni tart s marelicama
Krumpir u košuljici
Piletina na tajlandski način
Salata sa skutom
Kotleti u pivskom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Energetske kuglice s kurkumom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjska jetrica u umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čarobni štapići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Crveno ljetno varivo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima