Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Popečci od bulgura s umakom
Špinatova juha s feta sirom
Grill vratina u sendviču
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći štapići u ketchupu
Slasni burger sa slaninom i sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Male teleće pitice
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rižoto s tunom
Salata sa skutom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Tjestenina u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Gulaš od gljiva
Pohani zamotuljci
Rosti
Rižoto na španjolski način
Fiš paprikaš
Dalmatinske polpete
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohane paprike
Senf s paprikama
Slatki lungić
Hladna juha od avokada
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rajčica s kukuruzom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Caponata alla Podravka
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Piletina na tajlandski način
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Riža s tunom
Grčka seljačka salata
Cipar - Lungić na ciparski
Pileća krilca s Coca-Colom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pašticada
Mesna rolada u tijestu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina mediterana
Piletina s nadjevom od ajvara
Polupunjene paprike
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Pirjani kunić
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjska jetrica u umaku
Piletina s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Jakobove kapice s umakom
Salata od tune i krastavaca
Kotleti u pivskom umaku
Zapečena ricotta
Hrskava pileća krilca
Pureći hamburger
Prilog od prokulica
Špageti s pistacijama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima