Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Riža s tunom
Ražnjići od lososa
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Srneći file na salatu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Riba u bijelom umaku
Prilog od prokulica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Popečci od bulgura s umakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s pistacijama
Crveno ljetno varivo
Svinjski file s povrćem
Gulaš od gljiva
Zapečena ricotta
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna aromatična torta
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špageti s pistacijama
Empanade s pestom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Senf s paprikama
Mesna rolada u tijestu
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Male teleće pitice
Salata s mora
Papreni tart s marelicama
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Rižoto na španjolski način
Svinjska jetrica u umaku
Krumpir u košuljici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Street food kuglice
Jakobove kapice s umakom
Hladna juha od avokada
Polupunjene paprike
Piletina na tajlandski način
Salata od liganja
Pohani zamotuljci
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobni štapići
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Salata od tune i krastavaca
Slatki lungić
Vegetina enchilada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Fiš paprikaš
Pureći hamburger
Rižoto s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s kozjim sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata sa skutom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pirjani kunić
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina mediterana
Tjestenina u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Špinatova juha s feta sirom
Pečena piletina s limunom
Dalmatinske polpete
Švicarska juha sa sirom
Rosti
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Kotleti u pivskom umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima