Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grčka seljačka salata
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Piletina na tajlandski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Salata od liganja
Špageti s pistacijama
Palamida s čilijem i mangom
Riža s tunom
Hladna juha od avokada
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Male teleće pitice
Rosti
Rižoto na španjolski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečena ricotta
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesna rolada u tijestu
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Hrskava pileća krilca
Jakobove kapice s umakom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Sočni pureći ražnjići
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i krastavaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina mediterana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Riba u bijelom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Fiš paprikaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Svinjska jetrica u umaku
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slatki lungić
Senf s paprikama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Salata s mora
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Popečci od bulgura s umakom
Salata sa skutom
Caponata alla Podravka
Grill vratina u sendviču
Pureći hamburger
Pašticada
Grdobina u pikantnoj šalši
Srneći file na salatu
Dalmatinske polpete
Kotleti u pivskom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima