Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečena ricotta
Piletina s pistacijama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Slatki lungić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Pohani zamotuljci
Tjestenina u finom umaku
Prilog od prokulica
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riža s tunom
Gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Salata sa skutom
Rajčica s kukuruzom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill vratina u sendviču
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Palamida s čilijem i mangom
Dalmatinske polpete
Sočna pureća rolada
Svinjska jetrica u umaku
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Mesna rolada u tijestu
Rosti
Jakobove kapice s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na tajlandski način
Popečci od bulgura s umakom
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Špageti s pistacijama
Salata od tune i krastavaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grčka seljačka salata
Senf s paprikama
Hladna juha od avokada
Polupunjene paprike
Pureći hamburger
Crveno ljetno varivo
Pašticada
Tjestenina mediterana
Srneći file na salatu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tunom
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Kotleti u pivskom umaku
Pohane paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileća krilca s Coca-Colom
Svinjski file s povrćem
Rižoto na španjolski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Špinatova juha s feta sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima