Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Salata sa skutom
Pirjani kunić
Tjestenina mediterana
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s kozjim sirom
Palamida s čilijem i mangom
Prilog od prokulica
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Piletina na tajlandski način
Caponata alla Podravka
Rosti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatki lungić
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Hladna juha od avokada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s nadjevom od ajvara
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir u košuljici
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Hrskava pileća krilca
Riba u bijelom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Mesna rolada u tijestu
Jakobove kapice s umakom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špageti s pistacijama
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
Svinjski file s povrćem
Svinjska jetrica u umaku
Riža s tunom
Špinatova juha s feta sirom
Gulaš od gljiva
Salata od tune i krastavaca
Cipar - Lungić na ciparski
Fiš paprikaš
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Dalmatinske polpete
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina u finom umaku
Pureći hamburger
Pašticada
Pileći štapići u ketchupu
Salata s mora
Crveno ljetno varivo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima