Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Juha od rikule i račića

Pileći štapići u ketchupu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grčka seljačka salata
Pirjani kunić
Rosti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ražnjići od lososa
Palamida s čilijem i mangom
Slatki lungić
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Piletina s nadjevom od ajvara
Polupunjene paprike
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Fileti lososa u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Rižoto na španjolski način
Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
Popečci od bulgura s umakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Senf s paprikama
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Salata sa skutom
Hladna juha od avokada
Prilog od prokulica
Pureći hamburger
Prežgana juha
Gulaš od gljiva
Energetske kuglice s kurkumom
Kotleti u pivskom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Srneći file na salatu
Pečena piletina s limunom
Tjestenina mediterana
Rajčica s kukuruzom
Fiš paprikaš
Piletina s kozjim sirom
Crveno ljetno varivo
Vegetina enchilada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Dalmatinske polpete
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobni štapići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pašticada
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohane paprike
Mesna rolada u tijestu
Špinatova juha s feta sirom
Empanade s pestom
Hrskava pileća krilca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Krumpir u košuljici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na tajlandski način
Papreni tart s marelicama
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Švicarska juha sa sirom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Caponata alla Podravka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima