Meni Search

Ful nabrijana

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa

Lungić u sendviču
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Ossobuco
Teleći odresci u umaku od višanja
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Odresci od morskog psa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci u umaku s češnjakom
Prežgana juha
Salata od liganja
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Manastirski đuveč
Salata s mora
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Šampinjoni u palačinki
Viška pogača
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s manistrom u škartocu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s ribom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Turske pizze
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pogača sa sardinom
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje s lignjama
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od kupusa i suhog mesa idealno je jelo koje može stajati u hladnjaku i nekoliko dana, a svakim podgrijavanjem biti će sve bolje.

Sastojci

400 g Dimljenog svinjskog vrata Podravka
2 Kranjske kobasice Podravka
8 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
8 klekovih boba
2 lista Vegeta Maestro lovora
600 g narezanog kiselog kupusa
2 luka (200 g)
6 češanja češnjaka
100 g suhih šljiva
1 žlica Glatkog brašna Podravka
2 žlice kiselog vrhnja (20% masti)
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
25 g maslaca
1 žlica Vegete

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Dimljeno meso stavite kuhati u 2 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 2 Kupus lagano operite, ocijedite, pa ga dodajte mesu. Zatim dodajte nasjeckani luk, češnjak, šljive, narezane kobasice, lovor, papar, klekove bobe i Vegetu.
  • 3 Poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 1 sat. Izvadite meso i pustite da se malo ohladi.
  • 4 U tavici na dobro zagrijani maslac stavite crvenu mljevenu papriku i kratko popržite, pa dodajte u jelo.
  • 5 Dodajte vrhnje pomiješano s brašnom i kuhajte još 10 minuta.
  • 6 Meso narežite na manje komade (zalogaje) i vratite u juhu. Posolite, popaprite i još kratko prokuhajte.

Savjet

Ovo jelo od kupusa (poput sarme) može stajati na hladnom nekoliko dana i bit će još bolje.

Posluživanje

Poslužite toplo sa svježim kruhom, a po vrhu po želji dodajte kiselo vrhnje ili pospite s malo kopra.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 292.41 37 37
Kalcij mg 129.64 13 13
Kalij mg 1119.91 30 30
Pantotenska kiselina mg 1.7 24 24
Niacin mg 12.37 88 62
Vitamin D μg 105.53 53 53
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 33.17 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 83.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.7 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 25.04 - -
- zasićene masne kiseline g 20.39 - -
Masti g 53.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke