Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Viška pogača
Miješani grill
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lagana sarma
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Turske pizze
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke