Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Turske pizze
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s ribom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Čarobna ljetna piletina
Aromatizirani kruh
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Pirjani kunić
Jabučni krumpirići s cimetom
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Odresci od morskog psa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Grickalica slanutak iz pećnice
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Kobasica u pivu i pecivu
Pogača sa sardinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fini gulaš od gljiva
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Krem juha od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke