Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Hlebinska i pretepena juha
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Turske pizze
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Irska janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Rajčica s kukuruzom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Urbana pola
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Viška pogača
Lungić s povrćem
Odresci od morskog psa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke