Meni Search

Superman

Kaštelanski makaruni

Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Pileća prsa iz pećnice
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada s njokima
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski gulaš
Ramstek i salata s roštilja
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
Kokošja juha s požirakima
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Macho hamburger
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke