Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Rebarca s graškom
Marinirane srdele
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bouillabaisse
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Dip od južnog voća
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Gulaš od oslića i povrća
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Srneći file na salatu
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Manastirski đuveč
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cous-cous s povrćem
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s mascarponeom
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tuna burger
Slatka patka
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Male teleće pitice
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke