Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Riblji ražnjići
Lazanje u tavi
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Slatka patka
Marinirane srdele
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini shepherd's pie
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Lignji po gosposki
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Male teleće pitice
Dip od južnog voća
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke